Odbojka

Odbojkašice na debiju barskog turnira savladale Španiju !

by Ilija Kovačević | 03:06:2016 | 22:53:52


Crna Gora – Španija 3 : 0 (25:21, 25:20, 25:13)

Bar ; SD “Topolica”, gledalaca: oko 1000.
Sudije: SUĆIU Alina Felicia (Rumunija) i JANOČ Michael (Austrija)
 
Crna Gora : Bokan 12, Otašević 8, Perović 12, Cvijović 5, Cenović, Milivojević 4, Milović 5, Laković, Roganović, Hadžisalihović, Džaković, Ivanović, Rovčanin, Mašanović.

Španija: Priscila Shelegel 2, Corral Bouza 1, Alvarez 1, Rivero 6, Sanchez, Correa Esteban 2, Manzano, Ljabres, Portero, Gonzales 7, Collar 7, Segura 11.
 

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gora prvog dana turnira Evropske lige u Baru, savladala je selekciju Španije sa 3:0. U setovima je bilo (25:21, 25:20, 25:13).


Naše odbojkašice su pružile odličnu partiju protiv favorizaovane Španije. Pulenke Vladimira Milačića su na visokom nivou odigrale cio meč, naročito treći period. Prva dva seta kao preslikana. Bolji početak Španije, a od prvog tehničkog (8;6) za Crnu Goru, kreće mnogo bolje izdanje našeg tima. Domaće su “lomile” rivalke tokom dva perioda igre i slomile ih u odlučujućim trenucima, dok je treći period pokazao nadmoćnost domaćeg sastava.


-Čestitam djevojkama na odličnoj partiji. Odigrali smo jako dobar meč. Veliko im hvala za ono što su pokazale na terenu i što su ispoštovale sve dogovoreno prije meča. Istakao bih sjajnu atmoferu kako na terenu u našoj ekipi, ali i na tribinama. Hvala navijačima što su se odazvali u ovolikom broju i pomogli nam da dođemo do startnog trijumfa. Nemamo mnogo vremena za slavlje, već sjutra nas čeka novi rival, daleko teži, selekcija Azerbejdžana, gdje ćemo morati da budemo na još boljem nivou ukoliko mislimo da upišemo novi trijumf, što će biti izuzetno teško ostvariti. Ali djevojke su pokazale da su sposobne za nove podvige i uz podršku sa tribina sve je moguće, kazao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.


U subotu naše djevojke čeka vjerovatno i najjači protivnik u grupi, selekcija Azerbejdžana, koja je danas slavila takodje maksimalnim rezultatom protiv selekcije Francuske 3:0 (25:9, 25:23, 26:24).


Subotnji meč sa Azerbejdžanom je na programu od 20h.


Azerbejdžan – Francuske 3:0 (25:9, 25:23, 26:24)

Bar ; SD “Topolica”, gledalaca oko 50.
Sudije ; Marev Čavdar (Bugarska) i Mirjana Galić (BiH).
 
Azerbejdžan ; Aliyeva, Poznyak, Gurbanova, Bayramova ©, Hasanova, Kulan, Zhidkova, Mammadova, Yagubova, Karimova, Kisleyova, Rahimova, Habibova, Azizova.

Francuska ; Cazaute, Sevin, Giardino, Bauer ©, Martin, Sager Weider,  Souply, Fedele, Orle, Druenne, Sidibe, Dascalu, Rochelle, Stojiljković.

Selekcija Azerbejdžana opravdala je ulogu favorita pobijedivši Francusku sa maksimalnih 3:0. Poslije lako osvojenog prvog seta, drugi i treći su dobile na razliku.

Sa druge strane i selekcija Francuske je u drugom i trećem periodu igre pokazala da je veoma kvalitetan sastav, pa se u nastavku turnira u Baru očekuju veoma zanimljivi mečevi.