Odbojka

Vladimir Milačić podnio ostavku

| 29:06:2016 | 14:36:03


Predsjedništvo OSCG usvojilo je ostavku Vladimira Milačića na mjesto selektora ženske seniorske reprezentacije Crne Gore.
 
Vladimir Milačić je izabran za selektora ženske seniorske reprezentacije 25 februara 2014.godine i našu reprezentaciju je vodio na kvalfikacionim turnirima za Evropsko prvenstvo 2015 (turnir prve runde u Baru , gdje je naša selekcija zauzela prvo mjesto u grupi, onda na turnirima druge runde u Češkoj i Španiji 2014.godine, gdje je skor naše reprezentacije bio 1 pobjeda i 5 poraza). Našu selekciju predvodio do zlatne medalje na Igrama Malih Zemalja 2015 na Islandu, bez izgubljenog seta. Ove godine, Milačić je takođe predvodio našu selekciju u prvoj rundi kvalifikacija za EP 2017, a na turniru u Litvaniji naša selekcija je nakon 2 pobjede i 1 poraza, kao najbolja drugoplasirana prošla u drugu rundu kvalifikacija. U debitantskom nastupu u Evropskoj ligi, naša selekcija je zauzela 4.mjesto u grupi, uz skor 2 pobjede i 4 poraza.

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore je zahvalno Vladimiru Milačiću na svemu postignutom i pokušaće da brzo nađe odgovarajuće rješenje za mjesto selektora, jer našu reprezentaciju već u septembru očekuje druga runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.