Odbojka

Odbojkaši Crne Gore poraženi na startu Balkanijade

| 07:07:2016 | 07:58:31


Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je u srijedu na startu Balkanskog prvenstva u bugarskom Dobriču.

Izabranici selektora Zorana Vukčevića izgubili su u prvom kolu A grupe od Grčke 3:2 (24:26, 22:25, 25:12, 25:22 i 15:12).

“Poslije dva seta u kojima smo ispoštovali neke dogovorene stvari što se tiče naše igre, došlo je do strahovitog pada u trećem setu. Prije svega, prijem servisa i realizacija kontra napada je bila najveći problem u nastavku meču. Osim u trećem, u četvrtom i petom setu smo uspijevali da uhvatimo priključak vođstvu Grčke reprezentacije, da bi u tim situacijama ponovo našim greškama olakšali protivniku da završava set, a samim tim i meč u svoju korist. Ponavljam da je prijem servisa i realizacija kontra napada bila najveći problem našoj ekipi u ovoj utakmici. Nemamo mnogo vremena da razmišljamo o ovoj utakmici, već sjutra nas očekuje meč protiv Rumuna i protiv kojih moramo, prije svega, oporaviti se na psihološkom planu.” izjavio je nakon meča za sajt OSCG, selektor kadetske reprezentacije Zoran Vukčević.


Crnogorski kadeti će u drugom kolu, u čevrtak u deset sati, igrati protiv Rumunije, koja je na startu izgubila od Srbije 3:0 (25:21, 25:15, 29:27).

Za Crnu Goru na ovom turniru igraju Stefan Radević i Dule Bilčić, članovi OK “Bar Volley” iz Bara.