Odbojka

Istorijska bronza juniorki u Bijeljini

by OSCG | 07:08:2016 | 18:34:54


Crna Gora – Rumunija 3:1 (25:20; 15:25; 25:23; 25:14 )
 
Crna Gora: Vukčević, Budrak, Vukićević, Čavić, Kruta, Vučetić, Kapetanović, Petrović, Dević, Nedić, Pavićević, Vuković.

Rumunija: Preda, Rancz, Buterez, Varga, Artin, Budai Ungureanu, Orlandea, Vasilica, Tamas, Miclaus, Cauc, Cojocaru.
 
Crnogorska ženska juniorska reprezentacija pobijedila je Rumuniju 3:1 (25:20; 15:25; 25:23; 25:14 ) u meču za bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Bijeljini.

Osim u drugom setu koji je naš tim izgubio, u ostatku meča naše djevojke su bile bolji rival i stigle do velikog uspjeha.

Juniorke su osvojile prvo istorijsko odličje sa međunarodnih takmičenja u mlađim kategorijama od sticanja nezavisnosti.

Za Crnu Goru na ovoj Balkanijadi igrale su i četiri odbojkašice iz Bara, primač servisa/korektor : Teodora Čavić (Galeb) i Dijana Vuković (Luka Bar), srednji bloker: Tijana Kruta (Luka Bar) i libero: Ksenija Dević članica (Luke Bar).

“Jako sam srećan što smo odigrali na ovako visokom nivou, i to u utakmici koja je odlučivala o medalji. Čestitao bih djevojkama na ogromnom zalaganju počevši od prvog treninga u Kolašinu do posljednjeg poena u večerašnjem meču. Ovom prilikom bih se zahvalio mom direktnom saradniku Ivici Šćekiću i Odbojkaškom savezu koji nam je omogućio izvanredne uslove na pripremama i takmičenju. Ovo je velika potvrda rada prije svega, ne samo nas u stručnom timu, već svih crnogorskih klubova iz kojih cure dolaze. Večeras je pobijedila crnogorska odbojka, ova generacija će tek da piše lijepe stranice odbojkaške istorije. Večeras je pobijedio tim”;  izjavio je nakon meča selektor naše reprezentacije Marko Radusinović.

Invidualnu nagradu dobila je naša Katarina Budrak, koja je proglašena za najboljeg primača servisa na Balkanijadi.

Zlatnu medalju osvojila je Turska koja je u finalu savladala Srbiju 3:0.
 

Pioniri šesti na Balkanijadi u Ivanjici
 
Muška pionirska reprezentacija poražena je od Bugarske sa 3:0 (25:17, 25:20, 25:19) u meču za peto mjesto na Balkanijadi u Ivanjici.

Crnogorski odbojkaši ovo takmičenje završili su na šestoj poziciji sa jednom pobjedom u pet mečeva.

“Možda rezultat ne pokazuje, ali sam zadovoljan igrom. Generalno smo napredovali, osim možda partije prvog dana takmičenja. Na momente smo igrali odličnu odbojku. Nedostaje nam koncentracije, a i fizički smo slabiji u odnosu na ostale. Međutim, generalno sam zadovoljan”, rekao je selektor našeg tima Srđan Popović.

Naš tim je jedinu pobjedu u Ivanjici ostvario u meču razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta, kada je Crna Gora savladala Bosnu i Hercegovinu.