Odbojka

Odbojkašice u Baru očekuju sparing mečevi

izvor ; Arena / Pobjeda.me | 30:08:2016 | 10:49:52


Odbojkašice Crne Gore od četvrtka su na pripremama u Baru, a prvi dio, tako kažu, odradile su uspješno u Bijelom Polju. Cilj je da se do prvog kvalifikacionog turnira u Sofiji - 18. septembra, ekipa mentalno, fizički i taktički pripremi za obaveze u duelima sa Bugarskom, Rumunijom i Švajcarskom.

„Crvene“ priželjkuju plasman na Evropsko prvenstvo, direktno ili kroz baraž, a za to je potrebno da svaka od reprezentativki pruži maksimum, čak i više od toga. Rivali su za poštovanje, a najviše se pribojavaju Bugarki.

- Situacija je odlična, dobro radimo, mislim da su nam realne šanse da dobijemo dvije utakmice, a sa Bugarkama što nam da Bog. Mislim da su mnogo jake, a na nama je da se za taj meč dobro spremimo - napomenula je Nikoleta Perović.

- Ako ne izborimo plasman direktno, nadam se baražu i prolasku na EP.

A za obaveze na oba kvalifikaciona turnira (drugi se igra u Rumuniji od 22. do 24. septembra), „crvene“  očekuju sparing treninzi u Baru i mečevi sa ekipama iz Rumunije i Rusije.

- Jedva čekamo utakmice, željne smo ih, i pokazaće koliko smo do sada posla odradile. A bukvalno vodimo računa o svakom detalju. Cilj je da u kvalifikacijama smanjimo broj grešaka, da vodimo igru i da natjeramo protivnike na greške. Naravno, cilj je i da ne pravimo gluposti.

Crnogorske reprezentativke ovu fazu kvalifikacija dočekuju u dobrom stanju, bez povreda, a raspoloženje je na nivou. Iza sebe imaju solidan nastup u Evropskoj ligi.

- Nemamo baš puno iskustva, iako imamo iskusne igračice. Jasno je da dosta kockica treba da se poklope, a i Evropska liga mnogo nam je pomogla. Sjedinile smo se i dobro prošle - kazala je Perović.