Odbojka

Odbojkašice u Baru hvataju dobar zalet

by Arena / Pobjeda.me | 07:09:2016 | 07:04:52

Nešić zadovoljan
 
Dragan Nešić je pravi čovjek za žensku odbojkašku reprezentaciju. Tako kažu djevojke, koje su još od Bijelog Polja, prvog susreta i uvodnih treninga sa novim selektorom, pohvalile rad. Stekao se utisak da je suština najvažnija i da se o detaljima najviše vodilo računa. Te finese bi, vrlo brzo, već na prvom kvali ikacionom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo, mogle da donesu poen, dva više, u odnosu na rivalke. A pravu sliku i uvid u formu pokazaće možda već posljednje pripremne utakmice u gostima kod Grkinja. U Grčku putuju 10. septembra.

–Djevojke odlično rade, prijatno sam iznenađen i do sada je sve išlo po planu. Četiri sedmice su optimalno vrijeme da se pripremimo za obaveze, koje nijesu male. Kao što znate, naš Savez nije nametnuo pritisak i obavezu da nešto moramo, ali, kao svaki sportista, i naše djevojke nijesu izuzetak. One žele najbolje, žele da pobjeđuju i nadaju se, što je i sportski, zar ne - kazao je Nešić.

„Crvene“ su kompletne, doduše Laković zbog povišene temperature ne trenira skoro sedmicu, ali će i ona brzo na teren. Ostale su spremne, što hrabri, pred nove ispite. A rivali u kvalifikacijama su posebni …

- Bugarska favorit, Rumunija spremna da iznenadi, a Švajcarska se ne smije pocijeniti. Zna ovo dobro Nešić.

- Svaka od ovih reprezentacija u kvalifikacijama igraće u najjačim sastavima. Bugarska je, realno, najjača, dobili smo neke snimke utakmica koje su igrale sa Belgijom i Španijom, u pripremnom periodu, pa ćemo polako početi da ih analiziramo. U svakom slučaju, znamo, da će igrati u najjačem sastavu, a sastav čine djevojke koje nastupaju za kvalitetne evropske klubove.

Bugarke su bez poraza u pripremnim utakmicama, napredak je pokazala Rumunija, dosta posla za Nešica, saradnike i za igračice.

„Crvene“ će iz Soluna direktno putovati za Sofiju, a nakon nastupa na prvom turniru od (od 16. do 18. septembra), očekuje ih novi u Rumuniji od 22. do 24. septembra.