Odbojka

Boškan: Pobjedom protiv Švajcarske da uhvatimo ritam

by OSCG | 15:09:2016 | 21:41:31


Kvalifikacioni turniri za plasman na Evropsko prvenstvo biće odigrani od 16. do 18. septembra u Podgorici i Las Palmasu, sedam dana kasnije.

Odbojkaši Crne Gore će u prvom kolu podgoričkog turnira igrati sjutra sa Švajcarskom, dan kasnije sastaće se sa Španijom, a u nedjelju sa Njemačkom.
 
Sve utakmice crnogorske reprezentacije počeće u 19 sati. Boškan je kazao da je svaki početak ili svaki prvi meč na nekom turniru težak.

“Švajcarska je najslabiji rival u grupi, ali dovoljno kvalitetan da ga crnogorski odbojkaši moraju ozbiljno shvatiti ukoliko žele pobjedu na startu kvalifikacija. Očekujem dobar pristup utakmici i da pobjedom protiv Švajcarske uhvatimo ritam za nastavak takmičenja. Idemo utakmicu po utakmicu. Moji igrači prvo moraju sebe da poštuju i svoj rad, a zatim svog protivnika. Moramo da uradimo sve da startujemo pobjedom”, kazao je Boškan.

On je naglasio da do EP ima šest velikih koraka i moraju se napraviti jedan po jedan.

Boškan smatra da je Njemačka favotit u grupi, kao i da su Španija i Crna Gora u istom rangu.

“Španija je u našem rangu, ali će u kvalifikacijama biti jača za dvojicu primača. Jači smo i mi u odnosu na međusobne duele u Svjetskoj ligi za Miloša Ćulafića. Biće to izjednačena utakmice dva izjednačena protivnika. Ona selekcija koja nametne svoj ritam igre pobijediće”, dodao je Boškan.
 
Najuspješnija reprezentacija nakon dva turnira i šest kola izboriće direktan plasman na EP, dok će drugoplasirane selekcije igrati baraž.