Odbojka

OOK “Mrkojevići” nastavio sa kvalitetnim turnirima

by Vesna Šoškić | 28:09:2016 | 20:34:00


U MZ Mrkojevići, u Baru održan je turnir u mini odbojci pod sloganom "Suvenir na kraju ljeta 2016", u organizaciji OK "Mrkojevići".

Prvi pokušaji da zaživi odbojka u ovom seoskom dijelu barske opštine učinjeni su prošle godine, osnivanjem tamošnjeg kluba, a raskoš i talenat članice kluba pokazale su na prvom organizovanom turniru.

Zahvaljujući entuzijastima-profesorima fizičke kulture, Elviru Bajramoviću i Vladanu Mihailoviću, u Mrkojevićima je pokrenuta škola odbojke i osnovan najmlađi odbojkaški klub u Crnoj Gori. Time je pružena mogućnost djevojčicama i u ovom ruralnom dijelu barske opštine da se bave ovim, među ženskom populacijom, najpopularnijim sportom.

“Ovo je prvi turnir ove vrste u Mrkojevićima kojim smo željeli da okupimo djecu na druženje, ali i pokažemo koliko su talentovani i vrijedni", kazao je Bajramović, koji se zahvalio na podršci kompaniji "Kalamper", Muharemu Đuroviću, Amiru Đuroviću, Šabanu Bajramoviću, Odbojkaškom savezu Crne Gore i roditeljima koji su obezbjedili kvalitetne uslove za trening.

 
I profesor Vladan Mihailović u izjavi za Radio Bar i naš portal zahvalio se svim donatorima, podžavaocima, kao i onima koji su došli da prate turnir.

“Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo na taj način djeci u Mrkojevićima obezbjediti kvalitetno i zdravo slobodno vrijeme, kao i sve druge prednosti koje donosi sport, a koje su djeci u Mrkojevićima, zbog udaljenosti od grada često nedostupne", istakao je profesor Vladan Mihailović.

U suncem okupanom danu djeca su se zabavljala, ali nije izostao ni zdravi takmičarski duh . Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa OK "Libero" iz Petrovca, drugo ŽOK "Luka Bar", treće OK "Mrkojevići".

“Bilo nam je veoma lijepo, zahvaljujemo se organizatorima i trenerima. Pozivamo i druge djevojčice iz Mrkojevićia da nam se pridruže i učlane u klub", kazale su Nađa Medin, iz OK "Libero"-Petrovac i Hana Ljaljević iz OK "Mrkojevići".
 
Turniru je prisustvovao i odbojkaški trener Rajko Tijanić, koji je izrazio zadovoljstvo što je u pitomom kraju barske opštine i kraju mladih,talentovanih ljudi pokrenuta odbojka.

“Došao sam sa željom da podržim ove mlade ljude u razvoju odbojkaškog sporta. Ovo je praznik odbojke, druženja, prijateljstva, ljepote, mladosti. Nadamo se da ćemo nastaviti u tom duhu, jer znam da je bilo više pokušaja da u ovom kraju zaživi odbojka, ali na žalost do sada se u tome nije uspjelo. Zahvaljujući ovim mladim, agilnim ljudima očekujem da se odbojka u ovom kraju trajno ukorijeni, a od društva,države i grada da im u tome pomognu i stvore bolje uslove za mrkovsku omladinu. Mi ćemo ih, iz Odbojkaškog saveza, u tome uvijek podržati", kazao je Tijanić.

U Mrkojevićima još ne postoji fiskulturna sala, koja bi značila mnogo, ne samo za mlade odbojkaše, već i sve druge aktivne sportiste.