Odbojka

Luka Bar spremna za istorijski debi u Ligi šampiona

by Ilija Kovačević / OSCG | 18:10:2016 | 07:42:04


Odbojkašice Luke Bar igraće večeras protiv estonske Kohile prvu utakmicu prvog kola Lige šampiona. Duel u Kohili počeće u 17 sati po našem vremenu, dok je revanš na programu u subotu 22. oktobra od 17 sati u Baru.

Luka Bar je jedan od četiri evropska tima, koji će imati istorijski nastup, u najelitnijem Evropskom klupskom takmičenju, CEV Ligi šampiona.

Po prvi put od svog osnivanja 1992.godine, ‘’Luka Bar’’ nastupa u najprestižnijem klupskom odbojkaškom takmičenju. Iako ovjenčane brojnim trofejima, naše šampionke svjesne su kvaliteta predstojećih utakmica.

“Ovo takmičenje se igra na izuzetno visokom nivou i predstavlja jedno novo iskustvo za nas i naš klub” – kazao je trener Luke Bar, Vladimir Milačić. 

“Kohila ima više iskustva u odnosu na nas, kad je riječ o evropskim kupovima, a imaju i mnogo konkurentniju domaću ligu od naše, tako da ih vidim kao favorite na papiru, za predstojeće mečeve” – nastavio je Milačić.

Kapiten tima Vesna Joksimović, koja je već dugo godina u Luci Bar, dodala je:

“Mi smo do sad igrali samo u CEV Challenge Cup i rezultat toga je nedostatak iskustva na evopskim takmičenjima. Kako god mogu reći da ćemo se boriti u meču, koji se može opisati kao borba između mladosti i iskustva”.

Najmlađi igrač u sastavu Luke Bar, osamnaestogodišnja, Melisa Cenović, koja je takođe i reprezentativka Crne Gore, očekuje dobro izdanje svojke ekipe :

“Klub u kojem sam počela svoju karijeru, sada igra u CEV Ligi šampiona. Ovo bi predstavljalu ogromnu motivaciju i za mnogo iskusnije i bolje igrače od mene. Trudićemo se da nam naša mladost ne bude ograničenje, već dodatni impuls za što borbeniju igru. Hoće li to biti dovoljno, pokazaće prvi meč u Estoniji’’.
 
 
Kohila, Ramplaa Estonija

Dvorana ; Sprortski centar “KOHILA”

Sudije ; Helio ORMONDE (Portugal) i Alexander PAVLOV (Rusija)

Kohile ;

Julija MÕNNAKMÄE  
Hanna-Loore OUNPUU          
Silvia PERTENS 
Katrin TAMMSAAR    
Käroli KÄRDI               
Karmen MEREKÜLA  
Merike ERRIT     
Tetiana KARPUSHYNA        
Agnes KARM               
Anastasia GORINA      
Pille   VAHTRA   (L)
Eliisa PEIT
 
Luka Bar ;

Vesna JOKSIMOVIĆ (cap)
Ksenija DEVIĆ    (L)
Jasna ROSIĆ       
Danijela BARJAKTAROVIĆ           
Marija BOJOVIĆ
Melisa CENOVIC (L)
Šejla DURAKOVIĆ      
Tijana KRUTA
Mirjana ROSIĆ   
Milana ROVČANIN     
Anja VUJANOVIĆ       
Dijana VUKOVIĆ