Odbojka

Nova oprema za OK „Bar Volley“

by Darija Marđokić | 04:11:2016 | 08:14:46


Najmađi prvoligaški odbojkaški klub u Crnoj Gori „Bar Volley“ dobio je, na inicijativu grupe roditelja igrača kluba, od preduzetnika i predsjednika SO Bar Radomira Novakovića Cakana kompletnu opremu za prvi tim.

On je, kao roditelj čije dijete takođe trenira u ovom odbojkaškom klubu, izašao u susret roditeljima i trenerima, da kao privrednik i predsjednik SO Bar pomogne mladim odbojkašima da ostvaruju što bolje rezultate.

„Odlučio sam se prije svega kao građanin Bara koji voli sport i koji voli da afirmiše mlade ljude, i čovjek koji je uvijek podržavao ideje ljudi koji su spremni da svojim radom, znanjem i ulaganjem pruže više od onoga što se od njih traži, da se pridružim i pomognem grupi roditelja koja mi se obratila za pomoć. Naš cilj je da ne dozvolimo da djeca ostanu bez motiva za dalje takmičenje, već da ih izvedemo na pravi put, a to je put sporta. Nadamo se da će ova djeca u budućnosti imati dobre rezultate, naročito jer je riječ o poznatoj školi i klubu koji je iznjedrio mnoge reprezentativce Crne Gore. Kao predsjednik SO Bar, ovaj apel sam shvatio veoma ozbiljno i u dogovoru sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem učiniću sve da ovaj i slične klubove Opština pomogne što je više moguće“ – kazao je Novaković.


Odbojkaški klub „Bar Volley“ osnovali su 2006. godine Vlado Jovanović i Rajo Šćepanović, prvenstveno kao školu odbojke. Vremenom, odbojku je počelo da trenira veliki broj djece, a već tri godine „Bar Volley“ igra u Prvoj ligi. Njihov osnovni problem, kako kaže trener Vlado Jovanović, je loša finansijska situacija zbog koje su i pokrenuli akciju.

Mi smo uz pomoć roditelja nekako to do sada izdržavali, međutim sada je u pitanju već veći nivo. Ima dosta dječaka koji igraju  u pionirskoj i kadetskoj reprezentaciji, a tu je sada i prva liga. Treba propratiti dosta međunarodnih turnira, a to iziskuje i veću finansijsku pomoć, upravo zbog toga smo pokrenuli ovu akciju jer u klubu trenutno imamo oko 80-oro djece od 5 do 15 godina i za Crnu Goru smo postali alfa i omega kada je riječ o muškoj odbojci. Imamo i najjeftiniju članarinu od 15 eura za mlađu djecu, što je minimum jer to bukvalno koristimo da pokrijemo troškove sale. Do sada su najviše donirali roditelji, a takođe smo uvijek imali dobru saradnju sa SO Bar koja nam je uvijek izlazila u susret.
Našoj akciji sada se priključio i gospodin Novaković koji je krenuo da ovaj klub i uzdiže ga na veći nivo“, objasnio je Jovanović.


Predsjednik kluba Mirko Radević kazao je da su tri termina sedmično u SC „Topolica“ dobili od Opštine jer im to sljeduje kao prvoligašima.

„Ovo je najmlađi klub u Prvoj ligi – seniorsku ligu igraju kadeti, momci koji su po šest, sedam godina u prosjeku mlađi od ostalih ekipa. Morali smo da se obratimo za pomoć kako bi pomogli ovoj djeci i treneru Vladu Jovanoviću koji je već duži niz godina radio sa njima, da ta djeca ne bi ostala na ulici“, kaže Radević.


Kapiten prvog tima „Bar Volley-a“ Stefan Radević zahvalan je upravi kluba koja se zalagala da momci imaju što bolje uslove za rad.

„Do prije godinu dana smo imali jako otežavajuće uslove za rad. Sada u dvorani „Topolica“ imamo sve, a kako su uslovi bolji, tako su i naši uspjesi veći. Sada se uključio Cakan i od njega smo dobili sve što nam je potrebno za utakmice, to je stvarno veliki gest“, iskren je bio Radević.

Klub „Bar Volley“ je prije petnaest dana počeo  svoju treću sezonu u Prvoj ligi, a prva utakmica koju će odigrati pred svojim navijačima biće u ponedjeljak od 21 sat protiv „Sutjeske“ iz Nikšića.