Odbojka

Lider slavio u derbiju kola u Pljevljima

izvor ; PVportal.me | 18:11:2016 | 21:35:07


Rudar – Galeb 0:3 (21:25, 19:25, 24:26)

Pljevlja ; S.C „Ada“. Gledalaca oko 450.
Sudije: Milorad Delić i Branko Batizić (oba iz Podgorice).

AOK Rudar : Džaković, Božović, M. Vučetić, Svrkota, Ćurčić, A. Petrović, T. Vučetić, Marković, D. Petrović, Đurović. Libera: Đaković i Džarić.

Galeb : Vujošević, Tvrdišić, Ćaćić, Milivojević, Sekulović, Čavić, Bulatović, Đukić, Vulović, Šušić, Mumović. Libera: Masoničić i Nikolić.

Galeb je sasvim zaluženo osvojio bodove u derbiju 6. kola Prva lige za odbojkašice.

Publika u “Adi” gledala je zanimljivu i lijepu utakmicu nakon koje su i domaće imale za čim da žale.

U  prvom setu vodile su sa 20:17, u drugom 7:1 i 10:5, a u trećem 16:10 i nisu došle do bodova jer su ih u finišu skupo koštale greške, loš prijem i nekoliko neuobičajenih grešaka.

Sa druge strane Baranke su u finišu pokazale sigurnost i nakon ovog kola su jedina ekipa bez poraza u ligi.


Gošće su igrale hrabro i to im je donijelo dosta sreće u finišu prvog seta kada su osvojile tri poena nakon što se lopta, poslije smeča, odbila od tijela igračica Galeba i završila u polju Rudara.

U drugom setu AOK Rudar je lagano kontrolisao rezultat do desetog poena, bilo je 10:5, ali “Galebice” serijom 15:5, preokreću rezultat i bez problema su povećale vođstvo u setovima.

U trećem setu gošće su ponovo stigle rezultatsku prednost domaćih, ali je Rudar ponovo poveo sa 18:16 i imao kontru koju nije iskoristio. Na kraju, u finišu seta Galeb je došao do maksimalne pobjede.