Odbojka

Luka Bar večeras sa Tirolom u CEV Kupu

izvor ; Vijesti.me | 13:12:2016 | 08:33:53


U svom debitantskom nastupu u Kupu CEV, odbojkašice Luke Bar sastaće se večeras sa ekipom Tirola iz Insbruka (Austrija).

Meč se igra od 20 časova u Insbruku.

Revanš utakmica odigraće se 21.decembra u Baru u SD Topolica.
 
Nakon 18 godina, odbojkašice Luke Ваг će ponovo zaigrati u CEV kupu. Prije skoro dvije decenije, Baranke su u ovom takmičenju, tada najslabijem (danas je to Čelendž kup), igrale turnir druge runde, i upisale pobjedu u tri meča, u konkurenciji njemačkog Minstera, švajcarskog Šafhauzena i Petanža iz Luksemburga, koga su ,,sirene” jedino savladale.
 
Pravo da se ponovo nađu u CEV kupu, crnogorske šampionke su dobile oktobarskom eliminacijom u prvom kolu Lige šampiona, od estonske Kohile (1:3,2:3). A rival u sedmoj evropskoj sezoni u klupskoj istoriji je austrijski Tirol iz Inzbruka, klub sa čijom muškom ekipom su već igrali odbojkaši Budućnosti i Budvanske rivijere u Ligi šampiona...
 
-Iako ne znamo mnogo o njima, kao ni oni o nama, Tirol je favorit u ovom dvomeču. Ali, to ne znači da se mi unaprijed predajemo, daćemo sve od sebe kako bismo izvukli što je više moguće iz prvog meča. Idemo na pobjedu, pa šta bude, kako ne bismo imali za čim da žalimo kao što je to bio slučaj u Ligi šampiona protiv Kohile u prvom meču, kada smo mogle bolje da prođemo,  rekla je za „Vijesti” kapitenka Luke Bar Vesna Joksimović, koja je rovita, kao i libero Melisa Cenović koja se tek nedavno oporavila od bolesti, ali bi trebalo da bude u startnoj postavi.
 
Tirol je osnovan 1997. godine, pet godina nakon Luke Bar. Iako je nekoliko puta bio drugi u ligaškom dijelu prvenstva Austrije, tek je prošle sezone prvi put u klupskoj istoriji stigao do finala plejofa (iako je u ligaškom dijelu bio tek sedmi), gdje je izgubio od šampiona Posta sa 2:1 u pobjedama. Trenutno je četvrti u prvenstvu, sa skorom od osam pobjeda i pet poraza. Tirol ima dvije Kanađanke (tehničara i primača), te po Amerikanku (srednji bloker) i Italijanku (korektor).
 
- Austrijska liga nije neki veliki nivo, ali su u prednosti u odnosu na nas jer u ekipi imaju četiri strankinje, svakako imaju veće iskustvo od nas. Ali, ako nam se ukaže šansa, gledaćemo da je iskoristimo. Bitno je da ekipa odigra na nivou na kojem može, a vidjećemo na kraju za koliko će nam to biti dovoljno. Kako se primiče kraj godine, većina razmišlja o Novoj godini, a nama je ovaj decembar težak, jer osim evropskog dvomeča imamo i gostovanje Budvi u Kupu Crne Gore, pa moramo biti maksimalno skoncentrisani, rekao je za „Vijesti” trener Baranki Vladimir Milačić.