Odbojka

Poraz kadetkinja na kraju kvalifikacija za EP

by OSCG | 15:01:2017 | 19:16:14


Ukrajina – Crna Gora 3:1 (26:24, 25:10, 24:26, 25:22)

Dvorana: SH Daugava. Gledalaca 30. Sudije: Rebecca Rafn Hagen i Zdravko Jakiša

Ukrajina : Hodnieva, Manko, Pylypenko, Maievska, Khober, Shumeiko, Danchak, Ksendzuk, Shevelya, Yaremchuk, Rybay, Rylova.

Crna Gora : Burzanović, Dragović, Marković, Pejović, Rosić, J. Đurović, S. Đurović, Dević, Adžić, Šušić, Vučetić, Tvrdišić.
 
Poslednjeg, trećeg, dana kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo, naše kadetkinje poražene su od reprezentacije Ukrajine rezultatom 3:1 u setovima (26:24, 25:10, 24:26, 25:22).


“Prvi put na ovom turniru smo otvorili utakmicu onako kako smo željeli. Prvi set smo odigrali dobro, imali 24:21 i svojom nesigurnošću i pogrešnim odlukama u tom momentu dozvolili Ukrajini da nam otme taj set. Nakon tako izgubljenog seta u drugom nismo uspjeli da pružimo bilo kakav otpor protivniku. Nakon 2:0 smo krenuli da igramo malo opuštenije i hrabrije i u neizvjesnoj završnici trećeg seta uspjeli da osvojimo taj set. U četvrtom setu do samog kraja je bilo neizvjesno ali opet u završnici nismo uspjeli da održimo koncentraciju i uvedemo meč u peti set. Mislim da kvalitetom ne zaostajemo za ekipama Letonije i Ukrajine, samo su one iskusnije od nas i to je bila prevaga u završnicama setova. Žao mi je što djevojke nisu uspjele da nagrade sebe nekom pobjedom jer su ponašanjem i odnosom prema treninzima svakako to zaslužile.” izjavio je nakon meča selektor naše kadetske reprezentacije Nikola Masoničić.