Odbojka

Ministar Janović posjetio Osnovnu školu „Jugoslavija“

izvor ; Ministarstvo sporta | 31:01:2017 | 19:41:30


Ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović danas je posjetio Osnovnu školu „Jugoslavija“ u Baru. Neposredan povod za posjetu ovoj školi bilo je osvajanje prvog mjesta u ukupnom plasmanu na Školskim igrama u kategoriji osnovnih škola. 

U razgovoru sa direktorkom škole Lidijom Raković i nastavnicima fizičke kulture ministar je istakao važnost i potrebu razvijanja fizičke kulture. Ministarstvo sporta u tom cilju očekuje punu saradnju sa Ministrstvom prosvete, lokalnim zajednicama i osnovnim školama kako bi se ostvario krajnji cilj, a to je da djeca školskog uzrasta na pravi način razvijaju svoje sportske talente i usvajaju zdrave stilove života. Ministar Janović je u razgovoru sa učenicima istakao koliko je važno bavljenje sportom i predao im u ime ministrastva pedeset lopti. 

U okviru ove posjete ministar Janović je razgovarao sa predsjednikom opštine Zoranom Srzentićem koji je pozdravio inicijativu Ministarstva sporta. Sagovornici su se složili da razvoj fizičke kulture treba podići na viši nivo i, u tom smislu, svi akteri u ovom projektu imaće punu podršku ministarstva. 

Po riječima ministra Janovića škola „Jugoslavija“ je samo prva u nizu škola koje će posjetiti. 

“Ponosni smo na svoje učenike odbojkaše, koji su 10 godina uzastopno prvaci na Državnoj olimpijadi i koji su umnogome zaslužni za ovo priznanje koje je dobila ova škola”, kazali su iz OŠ "Jugoslavija".