Odbojka

“Dječiji festival odbojke” u maju mjesecu u Crnoj Gori

by ; MINA & OSCG | 01:02:2017 | 08:28:00


Dječiji festival odbojke 2017 od velikog je značaja za taj sport u Crnoj Gori, njegovu promociju i popularizaciju kod najmlađih uzrasta, budućih odbojkaških asova, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije dodijelio je Crnoj Gori organizaciju majskog festivala za djecu mlađu od 12 godina.

Navodi se da je crnogorskom savezu za dobijanje organizacije u prilog išla i činjenica da sa velikim uspjehom organizuje Jugopetrol EKO mini odbojku, koja okuplja skoro 600 djece svakog vikenda.

“Festival se održava četvrti put, a prije nas, domaćini su bili Istanbul, Kočaeli i Beograd. Na Festivalu učestvuje 11 država, članica Balkanske odbojkaške Asocijacije (Crna Gora, Srbija, BiH, Turska, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Albanija, Grčka i Kosovo)”, saopšteno je agenciji MINA iz Odbojkaškog saveza.

Prema propozicijama, na Festivalu učestvuju po dvije ekipe iz svake države sastavljene od 12 igrača (po šest dječaka i djevojčica).

“Očekuje se dolazak preko 120 djece sa Balkana. Rezultat je u drugom planu i svi su pobjednici, a BVA će obezbijediti za sve učesnike zlatne medalje”, piše u saopštenju.

Navodi se da će svi učesnici imati priliku i da se upoznaju sa kulturom i znamenitostima Crne Gore.

“To je sastavni dio tog odbojkaškog Festivala za djecu, dok će svi učesnici tokom održavanja imati priliku da predstave i kulturu države iz koje dolaze”, saopšteno je iz crnogorske odbojkaške asocijacije.