Odbojka

Galebu finalni turnir Druge lige

| 18:03:2017 | 22:58:48


U sali osnovne škole "Jugoslavija" danas je odigran finalni turnir Druge odbojkaške lige Crne Gore za dame. Tromeč su odigrale tri prvoplasirane ekipe svojih grupa  - Ibar, Galeb 2 (pionirska ekipa) i Galeb 3 (kadetska ekipa) koja je i osvojila finalni turnir.

U prvom susretu snage su odmjerile ekipe Galeba 3 i Ibra iz Rožaja. Slavile su domaće igračice sa 3:0 (25:18,25:18,25:22),u meču u kome nije bilo viđeno mnogo dobre igre sa obje strane,ali su kadetkinje Galeba uspjele da budu sigurne i hrabre  kada je to najviše trebalo. Ibar je pružio dobar otpor u trećem setu,ali nije imao koncentracije u završnici meča.

Drugi meč današnjeg Finalnog turnira je bio daleko neizvjesniji,gošće iz Rožaja su iskoristile nekoliko vezanih grešaka pionirki Galeba,koje u grču počinju susret i nakon velike borbe u prvom periodu igre Rožajke vode sa 0:1 u setovima. Drugi period igre je bio u mnogome sličan prvom,gošće su strpljivo koristile greške mladih „galebica“ i opet pred kraj seta,kada se lomilo,iskustvom došle do vođstva od 0:2.


Mladi sastav Galeba 2 je u trećem setu nastupio znatno kvalitetnije i hrabrije,rezultatska klackalica je trajala skoro do tehničkog tajmauta,da bi nakon toga uz par dobris servisa domaća ekipa ušla u mirnu završnicu seta i privela isti u svoju korist. Nakon osvojenog trećeg perioda igre,pionirski sastav Galeba nastavlja u istom ritmu i u četvrtom,vodi tokom cijelog seta i veoma dobrom igrom odvodi ovaj meč u tie break – 2:2. U petom setu gošće iz Rožaja su držale priključak do polovine seta,ali dalje nisu mogle i pionirski sastav Galeba 2 slavi sa 3:2 i obezbjeđuje sebi utakmicu za titulu Druge lige.


A u finalu,dva Galeba. Kadetkinje i pionirke. Saigračice koje treniraju gotovo svakog dana zajedno. Djevojčice koje se veoma dobro poznaju. Budućnost ovog kluba.

U prvom setu, nakon mnogo boljeg izdanja nego što je to bio slučaj sa mečom protiv Ibra,kadetkinje uz minimalni broj grešaka i veoma dobru igru,dolaze do vođstva od 1:0. Drugi period karakteriše znatno hrabrija igra pionirki,koje koriste greške protivnica na prijemu i rešavaju ovaj set u svoju korist. Treći set je protekao do polovine u rezultatskom egalu,vidjena je dobra igra sa obje strane,ali kadetkinje pred kraj seta na iskustvo opet stižu do vođstva – 2:1. Iako umorne (nakon 5 setova protiv Ibra), pionirke se vraćaju u život u četvrtom setu i veoma lako ovaj dio igre rešavaju u svoju korist. 2:2, za “tie-break”.

Treba istaći i pohvaliti djevojke, što su iako su preko mreže imale za protivnika svoje drugarice iz kluba, susretu prišle krajnje ozbiljno te se i kod jedne i druge ekipe vidjela izražena želja za pobjedom.

Peti set je otišao u korist kadetkinja, koje su strpljivijom igrom,uz manje grešaka i više snage i iskustva ovaj susret  privele u svoju korist i odbranile titulu prvaka Druge lige, ali i da je rezultat bio drugačiji, to ne bi bilo nezasluženo,jer je vidjena velika borba sa obije strane.

Na kraju je palo i neizbježno zajedničko slikanje.


Za kadetsku ekipu (Galeb 3) su nastupale : Barjaktarović Ana i Jovana,Šušić Marija,Nikolić Anđela,Stanišić Zorka,Marotić Lana,Franović Jelena i Jovana,Vuleković Ivana,Mekić Dalida i Fuštić Divna. U prvom dijelu sezone nastupale su još Šćepanović Andrea i Ćaćić Katarina.

Za pionirsku ekipu (Galeb 2) nastupile su : Tvrdišić Tijana,Tuševljak Marija,Kostić Petra,Labović Lana,Vukčević Nevena,Vučićević Viktorija,Krkalović Tamara,Petranović Simona,Kovačević Andrea i Jovana,Mumović Marijana i Andrijana,Sarić Jovana,Dabović Sofija i Sjekloća Nina.

Konačni plasman Druge lige Crne Gore za odbojkašice :

1.Galeb 3
2.Galeb 2
3. Ibar