Odbojka

Niko kao Gimnazija iz Bara

izvor ; Dnevne novine | 11:04:2017 | 08:29:09


Mladi talenti iz Bara pokazali su klasu u Podgorici! Naš glavni grad tokom vikenda je bio domaćin finalnih turnira odbojkašica i odbojkaša na državnom prvenstvu srednjih škola, da bi nakon velike borbe oba pehara otišla u Bar  i kod dama i muškaraca Gimnaziji "Niko Rolović".

Djevojke iz Bara bile su bolje od Gimnazije "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja, koju su u finalu savladale sa 2:0.


"Već dvije godine igramo u istom sastavu i gotovo sve djevojke koje treniraju odbojku idu u našu školu, tako da nam nije bilo teško da osvojimo opštinsko i regionalno takmičenje", istakla je kapitenka Gimnazije "Niko Rolović" Lana Vujošević.
“Ovdje na finalnom turniru bila je nešto jača konkurencija, ali smo ipak zasluženo stigli do pehara i na najbolji način se opraštamo od škole као odbojkaški prvaci države" – kazala je Vujošević.

 


U muškom finalu njihovi drugovi iz škole bili su bolji od Gimnazije "Stojan Cerović" iz Nikšića (2:0) i to nakon drame u polufinalu protiv Međicinske škole iz Podgorice.

"Prvo bih čestitao ekipi Medicinske škole na velikoj borbi u prepunoj sali, zaista je bila atmosfera na nivou i bilo je teško igrati u takvim uslovima, ali na kraju smo u tom dodatncm setu ipak zasluženo slavili. To je bilo finale prije finala i veoma sam zadovoljan – istakao je kapiten Bararna Duje Bilčić.


“Čestitam i ekipi iz Nikšića i oni su dali sve od sebe, a najveće čestitke mojim drugovima za odličnu igru i s obzirom da sam maturant na najljepši mogući način uz titulu prvaka države, opraštamo se od jednog lijepog perioda života – rekao je Bilčić.Za ženski odbojkaški tim barske Gimnazije koje su osvojile državno prvenstvo, igrale su ;  Lana Vujošević kapiten, Teodora Čavić, Jelena Ratknić, Tijana Kruta, Ivana Đukić, Anđela Nikolić, Kristina Dević, Katarina Ćaćić, Milica Bulatović, Marijana Mumović, Ana Barjaktarović, Zorka Stanišić.

Muški šampionski tim Gimnazije igrao je u sastavu : Duje Bilčić kapiten, Luka Džarić, Vladimir Novović, Jakov Bilčić, Marko Kosović, Amar Šukurica, Stahinja Jovančević, Đorđe Popović, Mihailo Klisić, Dado Dervišević.

Sa njima su bili  profesori Lazar Macanović i Vasilije Milošević.