Odbojka

Luka Bar za odbranu titule, Galeb za produžetak serije

by Ilija Kovačević | 07:05:2017 | 19:18:53


U ponedjeljak od 19 sati nastavlja se finalna serija odbojkašica za prvaka Crne Gore između Luke Bar i Galeba.
 
Poslije prve dvije utakmice ova serija “prijeti” da poslije niza godina bude neinteresantna iz ugla neoprijedeljnih navijača, jer aktuelni šampion ima prednost od 2:0 u seriji i do konačnog trijumfa mu je potrebna samo još jedna pobjeda.
 
Iz ugla Luke Bar, navijači se spremaju da proslave novu osmu titulu šampiona Crne Gore, odnosno duplu ovogodišnju krunu (osvojen Kup Crne Gore), dok navijači Galeba priželjkuju produžetak serije …
 
Trener Luke Bar Vladimir Milačić ističe da nema razloga da ne nastave sa dobrom igrom kao u prethodne dvije utakmice, a samim tim očekuje da finalna serija bude završena u ponedjeljak veče …
 
- Očekujem da odigramo na nivou, kako je to bilo u prva dva meča. Bili smo bolji i nema razloga da sumnjam u angažovanje mojih djevojaka ni u ovom trećem u finalnoj seriji. U našim redovima je dobra atmosvera, djevojke su spremne i zdrave, i igraćemo u najboljem sastavu – kazao je Milačić.

Trener Galeba Nikola Masoničić istakao je da u prethodne dvije utakmice njegove pulenke nijesu pokazali što sve mogu, a veliki hendikep za njegovu ekipu je i povreda Lane Vujošević u prethodnom meču …

- Mislim da moje djevojke mogu pružiti bolju igru nego u prethodna dva meča. No, povreda Vujoševićeve je za ovu mladu ekipu veliki hendikep. Imamo mlad sastav, i ukoliko jedna djevojka nije u timu to je veliki problem za nas. Vidjelo se to i u drugom meču poslije Lanine povrede. Ali moram kazati da je gradski rival favorit i u ovom poslednjem meču – rekao je Masoničić.
 
Utakmica Luka Bar – Galeb igra se u ponedjeljak od 19 sati u SD “Topolica”, a treći meč finalne serije sudiće ; Milorad Delić i Branko Batizić iz Podgorice.
 
Linijske sudije za ovaj meč biće ; Milica Mandić (Bar), Gordana Posuka (Podgorica), Milana Bulatović i Irena Lazović (Bar).