Odbojka

Obilježena druga godina OOK u Mrkojevićima

| 09:05:2017 | 16:31:53


Povodom godišnjice početka projekta Škola odbojkeMrkojevići, u subotu, 6. maja 2017.godine, u organizaciji Omladinskog odbojkaškog klubaMrkojevićii roditelja članova kluba organizovan je izlet do Mostaru i Trebinja u Bosni i Hrecegovini.
 
“Kako bi ovaj dan obilježili u lijepom okruženju i druženju, odlučili smo se za jednodnevni  izlet  do Mostara i Trebinja, lokalitete koji svojim prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom očaravaju mnoge posjetioce.

Isti je započet obilaskom grada sa velikom kulturom i ujedno najvećim u Hercegovini.

 
Dan je bio vedar pa je pogled prema rijeci Neretvi sa simbola ovog grada (Stari Most) plijenio pažnju svih izletnika tog dana. Nakon obilaska ostalih dijelova grada,  zajedničkog ručka, fotografisanja i šetnje krenuli smo prema Trebinju zadovoljni i puni utisaka.
 
U “gradu sunca i platana” najveći utisak na sve nas ostavila je  Hercegovačka Gračanica sa koje se pruža prelijep pogled na cijelu panoramu grada smještenu ispod planine  Leotar, u dolini rijeke Trebešnjice.

 
Na kraju dana smo se uputili onamo i odakle smo krenuli tog 6.maja, ka Mrkojevićima, mjesnoj zajednici kod Bara, u kojoj još uvijek ne postoje osnovni elementarni uslovi za bavljenje ovim sportom, ali sanjamo i vjerujemo  da će fiskulturna sala jednog dana ugledati svjetlost dana u ovom kraju, jer su odbojkašice ovog  kluba svojom voljom i ljubavlju prema ovom sportu to i zaslužile.


Na kraju, pozdravljamo potez lokalne samouprave garad Bara za plansko usmjeravanje određenih finansijkih sredstava prema sportskim subjektima u gradu pod Rumijom, ali takođe, vjerujemo da će isti konačno  promijeniti odnos prema Mrkojevićima,  uopšte, prema omladini, sportu, kulturi i da će konačno shvatiti da ne postoje “manji” i “veliki” , “privatni” i “državni” sportski subjekti, kao i da će svim raspoloživim sredstvima i mehanizmima stati uz naš klub i omladinu ovog kraja koja to zaslužuje”, stoji u saopštenju Omladinskog odbojkaškog kluba “Mrkojeviči”.