Odbojka

ŽOK Luka Bar počeo pripreme za narednu sezonu

by Milan Vujović | 17:08:2017 | 11:45:53


“Sirene” naredne sezone sa zanačajno podmlađenim sastavom
 
“Vječiti” šampion Crne Gore, odbojkašice Luke Bar, uveliko se pripremaju za novu sezonu. Treniraju dva puta dnevno u dvorani “Topolica”, u sali Poljoprivredne škole i na otvorenom, na tartan stazi stadiona “Topolica”.

Po riječima šefa stručnog štaba Vladimira Milačića “sirene” će naredne sezone igrati u dosta izmijenjemo i značajno podmlađenom sastavu. Klub su napustile Vesna Joksimović, Milana Rovčanin, Dragana Perunučić, Marija Bojović, Anja Vujanović i Tijana Kruta, dakle, cijela jedna šestorka, a došle su osamnaestogodišnja Dušanka Petrović iz pljevaljskog Rudara i tri godine starija Sara Bjedov iz Novog

Sada, koja je prošle godine pauzirala, dok je pretprošle nastupala za jedan njemački nižerazredni klub. Prvotimke su postale i  djevojke iz Škole odbojke Luke Bar, pa Milačić ovih dana na trininzima ima 14 djevojaka. Krajem septembra pridružiće im se, poslije tromjesečnog odsustva, i Mirjana Rosić, koja se vraća iz Amerike.

- Sve one marljivo vježbaju i spremaju se za napornu sezonu. Iako ćemo nastupiti u potpuno izmijenjenom sastavu, zbog imena Luke Bar i tradicije, naše obeveze ostaju iste, a to znači juriš na dvostruku krunu, osvajanje i prvenstva i kupa. Vidjećemo da li će to u datim okolnostima biti i ostvarljivo – ističe trener Milačić.

Inače, Luka Bar je odustala od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U klubu su procijenili da nemaju šansi da sa podmlađenim sastavom naprave bilo kakav uspjeh u Evropi i opravdaju učešće u ovom skupom takmičenju.