Odbojka

Održan sastanak sa odbojkaškim klubovima

izvor ; OSCG | 16:09:2017 | 18:56:10


Od ove sezone i pionirske lige!
 
U prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održani su sastanci sa predstavnicima muških i ženskih odbojkaških klubova u Crnoj Gori.

Novi projekat Odbojkaškog saveza Crne Gore od ove sezone su pionirske lige, koje će startovati u novembru ove godine. Planirano je da se igraju turniri jednom mjesečno u Podgorici, a da na kraju finalni turnir igraju 4 najbolje plasirane ekipe.

Na sastanku je raspravljano i o predlogu i izmjenama sistema i propozicija takmičenja za sezonu 2017/2018, kao i o kalendaru takmičenja, koji će biti dati Skupštini OSCG na usvajanje (početkom oktobra).

Predlog je da Prva liga za odbojkašice (ukoliko bude 10 ekipa učestvovalo kao prethodne godine) startuje 15.oktobra, Prva liga za odbojkaše nedelju dana kasnije (22.oktobra), a Druga liga za odbojkašice 28.oktobra.

“Jugopetrol EKO mini odbojka”, projekat Odbojkaškog saveza Crne Gore koji se održava uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol, za djecu uzrasta 9-12 godina, se takođe nastavlja od 22.oktobra, za kada je planiran početak nove sezone.

Sastancima su ispred OSCG prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković, generalni sekretar Ivan Bošković i komesar takmičenja Miloš Jovanović.