Odbojka

U JU “Niko Rolović” stigao pehar sveukupnog pobjednika

by Ilija Kovačević | 26:12:2017 | 21:09:00


Na Državnom prvenstvu školskih sportskih igara u rukometu (djevojke) i odbojci (djevojke i momci) koja su krajem marta i početkom aprila održana u Igalu i Podgorici, učenice i učenici Gimnazije “Niko Rolović” su osvojili prva mjesta. Ujedno, ova škola je odličnim rezultatima proglašena za sveukupnog pobjednika Školskih sportskih igara, odnosno za najbolju u Crnoj Gori.

Tim povodom predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Dragan Drobnjak je danas posjetio ovu uzornu školsku ali i sportsku ustanovu i direktorici Mariji Đonović uručio veliki pehar sveukupnog pobjednika Državnog prvenstva.


Čestitajući na velikom uspjehu, predsjednik CŠSS Dragan Drobnjak je istakao da su nakon nekoliko mjeseci takmičenja od opštinskih, regionalnih do državnih prvenstva u Crnogorskom školskom sportskom savezu zadovoljni drugom sezonom srednjoškolskog sporta ističući veliki problem organizacije zbog izostanka finansijskih sredstava.

-“Prošle godine smo obnovili takmičenje u srednjim školama, i mislim da smo napravili pravi potez. Takodje vjerujem da ćemo uz poboljšanje sistema takmičenja nastaviti da organizujemo školski sport i na nivou srednjih škola. Radimo na nekim novitetima, nešto poput Balkanske lige i na najboljem smo putu da to brzo i zaživi u pojedinim sportovima – istakao je predsjednik CŠSS Dragan Drobnjak.


Direktorica JU Gimnazija “Niko Rolović” Marija Đonović je kazala da je ponosna na sportiste ove škole koji su najbolji u zemlji. Zbog njih ali i njihovog zdravlja jer svi znamo koliko je sport važan u odgajanju omladine, uradili smo i radimo vanredne napore kako bi im obezbijedili uslove a oni nama sjajne rezultate na koje smo svi ponosni, istakla je direktorica Đonović.

Na prigodnom koktelu u čast velikog priznanja i pehara koji je stigao u ovu školu, bili su prisutni i profesori fizičke kulture koji su i najzaslužniji za najnoviji uspjeh Vasilije Vasko Milošević, Lazar Macanović i Dražen Kaljević koji su tokom svih 365 dana naporno i vrijedno radili sa djecom i stigli do velikog uspjeha, kao i prva saradnica direktorice barske škole, pomoćnik Nataša Šljivić. Na prijemu je bio i predsjednik barske NVO “Info sport Bar - CG” Miodrag Banović.


Da podsjetimo, rukometašice barske Gimnazije su u finalu u SC "Igalo" bile bolje od Srednje mješovite “Vuksan Đukić” iz Mojkovca 29:21, poluvrijeme 13:10.

Državno školsko prvenstvo za odbojkašice igrano je u Podgorici u hali OŠ “Radojica Perović”.

Za pehar najboljeg srednjoškolskog tima u finalu su se borile učenice Gimnazije “Niko Rolović” iz Bara i odbojkašice Gimnazije “Tanasije Pejatović” iz Pljevlja u kojem su Baranke slavile 2:0 (25:13; 25:15).


Na turniru odbojkaša odigranom u sali Medicinske škole u Podgorici za trofej najboljeg srednjoškolskog tima u državi borili su se učenici Gimnazije “Niko Rolović” i Gimnazije “Stojan Cerović” iz Nikšića u kojem su Barani slavili sa maksimalnih 2:0 (25:16, 25:22).