Mali fudbal

Athletic Bar liga-nova iznenađenja

by Nemanja Janković | 25:03:2016 | 17:02:31

Šampion se vratio na pravi put nakon poraza u prošlom kolu. Novo prijatno iznenađenje priredili igrači “Red Star”-a. I “Centro Mobil” osvojio sva tri boda u derbiju ovog kola. Sutomorčani se novim trijumfom približili vrhu.

 
Na otvaranju ovog kola, aktuelni šampion ekipan “AK Šćekić” brzo se oporavila od teškog poraza u prošlom kolu. Tim trenerskog tandem Stojanović-Šljivić savladao je “Pizza Pub Luckys” sa ubjedljivih 7:3. Do poluvremena golovima MiličkovićaPopovića i Baošića “žuti” su stigli do lijepe prednosti koju su šampionski sačuvali do kraja…
 
“Željeli smo da večeras budemo pravi I ispravimo kiks iz prošlog kola. Ipak smo mi šampioni”- rekao je trener Dragan Stojanović.

 
A novi derbi donio je nova uzbuđenja. Ekipa “Port of Adrie” naišla je na raspoloženi tim “Centro Mobil” Pg i doživjela poraz 5:9. Već na otvaranju ovog zanimljivog meča “bijeli” su zahvaljujući efektnim golovima kapitena Saja Isovića, a potom i Tiganja i Milovića stigli do velikih 4:0. “Plavi” su se probudili u nastavku, zaigrali znatno bolje u završnici , i sa tri gola Bitića, a potom i Ramčevića stigli i do poravnanja. Uslijedila su dva lijepa gola Muratovića koja su riješila pitane pobjednika….
 
“Znali smo da nas čeka težak meč. Dobro smo otvorili utakmicu, bili strpljivi, ali neshvatljivo pali u nastavku. Ipak, sve se dobro završilo”– rekao je kapiten bivšeg šampiona Sajo Isović. 
A do trećeg trijumfa, u četiri odigrana meča, stigla je i odlična ekipa “Red Star” koja je savladala favorite na papiru, sinoć oslabljenu ekipu “Belladone” 8:4. Početak meča nije nagovještavao krajnji epilog, po jedan gol BuškovićaŠćekića i Durakovića rano su “apotekarima” donijela veliku prednost. Uslijedila je simultanka najboljeg igrača ovog kola Rešetara koji je prvo donio poravnanje, a onda uz pomoć Strikovića i potpuni preokret.
 
“Ušli smo u meč sa željom da ostvarimo povoljan rezultat, a zaista smo presrećni što smo stigli do novog trijumfa”– rekao je najbolji akter Goran Rešetar.
 
Ekipa “Elit Cop Stanišić”, vjerovatno fizički najjača ekipa, bila je na pragu novog dobrog rezultata u meču sa “Sutomorom”, ali je na kraju već iskustvo ekipe Robija Barabaša presudiloza na kraju ubjedljivih 5:1. Golom Dacića tim Marka Stanišića je na poluvremenu imao prednost, a u drugom je viđena drugačija slika na terenu. Tandem Radonjić-Veličković kreirao je potpuni preokret I na kraju važan trijumf.
 
“Najvažnije je da smo ostvarili pobjedu, ali želim rivalu da čestitam na odličnoj igri”- rekao je napadač Sutomorčana Stefan Veličković.
 
I “Luka Bar” je konačno dobrom partijom podsjetila na ekipu iz prethodne sezone. U meču bez velikih uzbuđenja, “dokeri” su na krilima sjajnog  kolektivnog duha savladali “Doktore”  9:2. Ne bi bilo korektno bilo koga posebno izdvajati iz pobjedničke ekipe, jer je kompletan tim djelovao sjajno, ali treba posebno naglasiti briljantnu partiju Petranovića
 
“Željeli smo svima da pokažemo da nismo zaboravili da igramo fudbal. Zadovoljan sam kako je ekipa večeras izgledala na terenu”- rekao je jedan od junaka Željko Muro Petranović.
 
 
U poslednjem meču kola, u derbiju dvije najmlađe ekipe lige, do novog trijumfa stigli su igrači “Atletic Bar”-a koji su savladali “Stelu” 9:2. U meču prepunom hitrine i poleta, malo iskusniji igrači trenera Đuričkovića poveli su preko Đalovića, a onda su se razigrali i Barjaktarović I Gojnić.
 
“Nastavljamo hrabro da gazimo ka zoni plej off-a” – bio je kratak Peco Đalović.
 
GOLMAN KOLA MARKO STANIŠIĆ  “ELIT COP STANIŠIĆ”
Nije praksa da najbolji golman bude iz ekipe koja je poražena, ali korpulentni Stanišić je sinoć imao osam uspješnih intervencija.
 
GOL KOLA ZORAN PERČOBIĆ “DOKTORI”
Fantastičan pogodak iz koljena sa pristojne distance poslao je loptu od prečke u mrežu rivala.
 
IGRAČ KOLA GORAN REŠETAR “RED STAR”
Pravi vođa ove ekipe nije odustao ni kada je njegov tim bio u debelom minusu. Sa tri vezana gola donio je poravnanje, a potom i preokret i trijumf svojim saigračima.

EKIPA              
1. Fakultet za poslovnu ekonomiju 3 3 - - 26:11 15 9
2. Red Star 4 3 - 1 29:20 9 9
3. Auto kuća Šćekić 4 3 - 1 24:15 9 9
4. Centro Mobil Pg 4 3 - 1 23:17 6 9
5. Athletic Bar 4 2 1 1 22:16 6 7
6. Sutomore 4 2 - 2 26:21 5 6
7. Elite Cop Stanišić 4 2 - 2 21:20 1 6
8. Luka Bar 4 2 1 1 17:21 -4 4
9. Port of Adria 3 1 - 2 18:17 1 3
10. Pizza & Pub Luckys 4 1 - 3 22:32 -10 3
11. Apoteka Belladonna 3 2 - 1 13:23 -10 3
12. Doktori 4 1 - 3 10:27 -17 3
13. Pizzeria Stela 3 - - 3 9:20 -11 0

Listra strijelaca:

20 Rešetar "Red Star"
16 Đukić "Fpe"
11 Radonjić "Sutomore"
10 Tiganj "Centro Mobil Pg"
9 Masoničić "Pizzeria & Pub Luckys"
9 Bošković "Auto kuća Šćekić"
8 Dacić "Elite Cop Stanišić"
7 Bitić "Port Of Adria"
8 Gazivoda "Luka Bar
Bajraktarević "Athletic Bar"
4 Đalović "Athletic Bar"
4 Lazarević "Apoteka Belladonna"
2 Dacić, Perčobić "Doktori"
1 Milošević, Vuković  "Pizzeria Stela"