Mali fudbal

VIDEO:Athletic Bar liga-kolo iznenadjenja

by Nemanja Janković | 22:04:2016 | 14:27:02

Završen je i drugi takmičarski mjesec u prestižnoj ligi malog fudbala, a tek sada je jasno koliko je kvalitet između timova izjednačen. Prethodno kolo je na terenu “Bombonjere” dalo najbolju potvrdu za takvu tvrdnju. U jednom od ljepših duela ove sezone, po prvi put su poraženi igrači “FPE”-a. I to, od ekipe sa najjačim kolektivnim duhom, timom “Centro Mobil” Pg. I Sutomorčani sigurno grabe ka vrhu, baš kao i ekipe “Luke Bar”, ali i “Elit Copa Stanišić”.
 
REZULTATI 8. KOLO
 
AUTO KUĆA ŠĆEKIĆ-LAS PALMAS 9:2
LUKA BAR-RED STAR 6:3
ELITE COP STANIŠIĆ-LESTER 8:3
CENTRO MOBIL PG-FAKULTET ZA POSLOVNU EKONOMIJU 5:4
PORT OF ADRIA-PIZZA & PUB LUKCYS 7:2
STELA-FAKULTET ZA POSLOVNI MENAĐŽMENT 11:2
 
Šampion se ni ovoga puta nije šalio na otvaranju ovog kola. “AK Šćekić” je pokazala svu klasu, sjajnu organizaciju u završnici napada i savladala novajliju “Las Palmas” sa 9:2.  Las Palmas je držao kakav takav egal golovima Davidovića i Lavrovića, ali je veće iskustvo “mehaničara” odnijelo prevagu.
 
“Iako sam postigao dva gola, ovo nije samo moja zasluga. Kompletan tim je bio pravi. Naravno da prijaju pohvale koje stižu sa svih strana za moje partije”- rekao je najbolji akter ovog duela Miodrag Šljivić.

 
Prvo iznenađenje (a da nam ne zamjere prijatelji iz Luke), upravo su priredili igrači “Luke Bar” koji su u dopadljivom susretu na krilima najboljeg igrača ovog kola Dejana Ratkovog Markovića, pomalo iznenađujuće, ali zasluženo savladali “Red Star” 6:3. Najveći aduti  “zvezdaša” jaka odbrana I brza kontra ovoga puta to nisu bili.
 
“Ova ekipa ima hemiju, I to se vidi. I sačinjena je gotovo kompletno od radnika iz ovog preduzeća. To jeste naša snaga. Važna tri boda”- rekao je vidno zadovoljan Marković.

Ni stamena i dobro popunjena ekipa “Elit Copa Stanišić” se ne šali ove sezone. Već sada su u samom vrhu tabele, a iako su sinoć imali dosta problema sa poletnim timom “Lestera”- stigli su do nova tri boda 8:3. Dugo se igralo u egalu, Pajović je u paru sa Vukovićem sve do sredine drugog dijela držao neizvjesnost, ali je ponovo dobra rola Elja Višnjića otklonila dileme.
 
“Mi možda igramo malo jači fudbal, ali jednostavno to je naš stil. Bili smo dobri u odbrani, u finišu efikasni u napadu”- istakao je Krunoslav Jovović koji je i ovim trijumfom između ostalog proslavio rođenje sina.

 
A onda je na red došlo i najveće iznenađenje ovog kola. Došlo je i to vrijeme, da jedina ekipa bez poraza (do sada), izgubi sve bodove. “FPE”, iako u gotovo najboljem sastavu, u meču koji je oduševio brojnu publiku morao je pružiti ruku uče boljoj ekipi “Centro Mobil”-a 5:4. Iako su “profesori” brzo poveli sa dva gola Đukića i Mrvaljevića, bivši šampion je pokazao najbolju svoju stranu, karakter svojstven velikim ekipama i želju da se nikada ne preda. Isović je vratio nadu, Tiganj postigao gol za Tv špice, preokret je uslijedio preko Muratovića, a sva tri boda potpisao je odlični Tiganj.
 
“Znali smo da igramo protiv moćne ekipe, i bili smo spremni da ćemo možda morati da jurimo minus. Tako je bilo, ali smo upravo zbog takve analize imali spreman odgovor. Ovu veliku pobjedu je ostvario kompletan tim”- rekao je “maestro petoparca” Elvis Tiganj.

 
A konačno se i ekipa  “Port of Adrie” vraća na stare staze slave. Iako su nastupili sa pet fudbalera, njihov rival ekipa “Pizza Pub Luckys” je napravila fantastičan fer potez i odlučila da i ona nastupi sa igračem manje u polju. I to jeste najveći ljudski kvalitet lige. Elem, “dokeri” su na krilima tandema koji zajedno ima 110 godina Avdo Šabović i Ćamo Beharović, savladali sinoć ne toliko odlične “ugostitelje”sa lijepih 7:2.
 
“Možda su mlađi igrači spremniji, možda imaju više poleta, ali kada se meč odlučuje onda je iskustvo presudno. A mi imamo i kvalitet i iskustvo. I to je presudilo”- rekao je iskusni Šabović koji je mnogim mlađim igračima i sada pokazao kako se igra fudbal. 
Još jedan derbi, donio je neočekivano slab otpor “FPM”-a protiv ekipe “Sutomore-Stela” 11:2. Sutomorčani su “pucali” iz svih oružja, imali nabrojniju, najbučniju, ali i najljepšu publiku i to kao da je dalo krila ekipi Roberta Barabaša. Ovo je bilo veče Sutomorskog “ virtouza u igri” Zorana Matanovića, ali i popularnog “AnrijaAleksića koji su svojom saradnjim, uz jaku Iidobro organizovanu odbranu napravili još jedan korak ka vrhu.
 
"Nama je najvažnjie da dobro otvorimo meč i da sve dogovoreno sprovedemo u dijelo. A onda, možemo da savladamo bilo koji tim"- rekao je Matanović.

GOL KOLA ELVIS TIGANJ “CENTRO MOBIL”
Magija iz dva poteza. Primanje lopte u punom trku, varka u lijevu stranu, protivnik u desnu i “bomba” u malu mrežu.
 
IGRAČ KOLA DEJAN R MARKOVIĆ “LUKA BAR”
Jedan od najboljih defanzivaca lige, sinoć je imao i svoje golgetersko veče. Stizao je da odradi posao u zadnjoj liniji, pretrči kilometer, i nekoliko puta se čak upiše u listu strijelaca.
 
GOLMAN KOLA METO ASOVIĆ “PORT OF ADRIA”
Meto se vraća u punu formu. I to je bilo evidentno sinoć, uz jaku odbranu “dokera” on je bio poslednji “stub” na putu ka trijumfu.


 
EKIPA              
1. Auto kuća Šćekić 8 7 - 1 50:23 27 21
2. Fakultet za poslovnu ekonomiju 7 6 - 1 49:24 25 18
3. Sutomore 8 5 - 3 53:36 17 15
4. Centro Mobil Pg 7 5 - 2 44:38 6 15
5. Elite Cop Stanišić 7 4 - 3 39:28 11 12
6. Luka Bar 8 3 3 2 38:35 3 12
7. Red Star 8 4 - 4 40:42 -2 12
8. Pizza & Pub Luckys 8 4 - 4 47:54 -7 12
9. Port of Adria 7 3 1 3 28:26 2 10
10. Las Palmas 7 2 1 4 34:43 -9 7
11. Doktori 6 2 - 4 27:48 -21 6
12. Fakultet za poslovni menadžment 7 1 1 5 28:52 -24 4
13. Lester 7 - - 7 20:44 -24 0

Lista strijelaca:
 
24 Rešetar "Red Star"
23 Đukić "Fpe"
19 Radonjić "Sutomore"
18 Bošković "Auto kuća Šćekić
16 Isović, Tiganj "Centro Mobil Pg"
16 Masoničić "Pizza & Pub Luckys"
14 Gazivoda "Luka Bar"
14 Višnjić "Elite Cop Stanišić"
13 Bitić "Port of Adria"
7 Dacić "Doktori"
6 Vukićević "Fpm"
6 Pajović "Lester"
Davidović, Lavrović "Las Palmas"