Mali fudbal

Athletic Bar liga - nižu se nova uzbuđenja

by Nemanja Janković | 29:04:2016 | 12:13:26

Nekompletno kolo (jedan meč je odložen zbog odlaska ekipe “Las Palmas” na praznični vikend), donijelo je nova uzbuđenja. I pored dobre serije rezultata, “Centro Mobil” Pg je poražen u duelu sa uvijek neugodnom ekipom “Red Star”. Bivša ekipa Sutomora, a sada nakon sjajnih partija i sa novim sponzorom ”Paradiso Restaurant  & beach bar” nastavila je da korača ka vrhu. U tvrdom i borbenom meču, i “Luka Bar” je stigla do novog trijumfa.

REZULTATI 9. KOLO

DOKTORI-LAS PALMAS (ODLOŽENO)
RED STAR-CENTRO MOBIL 6:5
FAKULTET ZA POSLOVNU EKONOMIJU-PIZZA & PUB LUCKYS 8:4
LUKA BAR-ELITE COP STANISIC 4:2
FAKULTET ZA POSLOVNI MENADŽMENT-LESTER 6:5
PARADISO RESTAURANT & BEACH BAR-PORT OD ADRIA 7:1

A ekipa “Centro Mobil” je duel protiv “Red Stara” odlično otvorila, stigla do prednosti sa dva nova gola Tiganja, ali je tim “Red Stara” još jednom pokazao pobjednički mentalitet i stigao do trijumfa 6:5. Na golu su domaći imali neumornog i nesavladivog Vukićevića, koji je komandovao defanzivom. U polju, standardno dobrog  Rešetara koji je ovoga puta odličnu podršku imao i u Đurkoviću. Gol Isovića u finišu, najavio je možda drugačiji epilog, ali je odlična ekipa iz “Lamela” uspjela da sačuva prednost.
 
“Da budem iskren u ovaj meč smo ušli sa željom da ostanemo neporaženi, a stigli smo do sva tri boda. Pokazali smo karakter, tačno je das am imao nekoliko dobrih intervencija, ali je konačan rezultat zasluga kompletnog tima”- bio je iskren golman Stefan Vukićević.

 
U duelu koji je bio repriza prošlogodišneg četvrtfinala, “Fpe” je ponovo savladao “Pizza Pub Luckys”, ovoga puta sa 8:4 i stigao do liderske pozicije. Tim “profesora” je od starta nije  zaigrao kako zna, riješen da ne priredi novo neprijatno iznenađenje svojim navijačima. “Ugostitelji” su lako stigli do tri gola prednosti, nakon dva gola Marvučića i jednog Jelića, ali od tog trenutka na terenu je igrao samo jedan tim. Demirović, pa potom Kovač i na kraju Đukić sa dva gola donijeli su poravnanje. Isti tandem je i u finišu meča briljirao, dovoljno za tri važna boda.
 
“Znali smo da neće biti lako, jer sve ekipe koje igraju protiv nas uvijek imau motiv više. I pored lošeg otvaranja, stigli smo do trijumfa što i jeste karakteristika velikih ekipa”- reako je Mladen Đukić.

 
A kao i uvijek mnogo vatre bilo je u meču “Luke Bar” i “Elit Copa Stanišić” 4:2. Malo pravih prilika, borbenost na svakom dijelu terena, i trijumf ekipe koja je u defanzivi imala manje grešaka obilježili su ovaj meč. Prvi dio igre donio je izjednačen meč, u kojem su Agović sa jedne, te Petranović sa druge strane donosili egal. Pitanje pobjednika odlučeno je u nastavku. “Dokeri” su preko dvostrukog strijelca Dejana Markovića riješili pitanje pobjednika.
 
“Fizički zahtjevan meč protiv tima koji se dobro postavlja u defanzivi, a i prilično su spremni. Važan trijumf, po mom mišljenju zasluženo ostvaren”- rekao je najbolji akter Dejan Marković.
 
Konačno je i tim “FPM” odigrao meč na nivou njihovog renomea. U novoj opremi koju im je obezbijedio Fakultet, tim koji predvodi Dibra savladao je sve bolju i kompletniju ekipu “Lestera” sa 6:5. Igralo se brzo, otvoreno ali i borbeno. Namlađi tim lige je došao do prednosti golom Pajovića, uslijedila je simultanka u napadu Vukadinovića i Vukićevića, te dva brza gola kapitna Dibre koja su osigurala lijepu prednost “studentima”. Pad u igri tima koji zaslužuje visočiji plasman nisu skupo naplatili Pajović i Korać.
 
“Igrali smo protiv borbenog tima, koji je uz to i fizički jako spreman. Na vrijeme smo meč odveli u pravom smjeru, a opuštanje u igri nas je moglo skupo koštati”- rekao je Dibra.

 
I jedna od igrački najkompletnijih ekipa lige, eks “Sutomore” a sada “Restaurant and beach & bar Paradiso” Utjeha stigao je do novog maksimalnog učinka. Lakše od očekivanja savladali su “Port of Adria” sa ubjedljivih 7:1. Konačno su “crni” zaigrali kako znaju i umiju, u defanzivi su imali i povratnika Pejovića, a važan trijumf het/trikom začinio je Stefan Veličković.
 
“Želimo ove sezone da stignemo do same zavšnice, a upravo ovi mečevi dokazuju da to I možemo. Bili smo pravi tim”- istakao je Veličković.
 
GOL KOLA SAMIR ĆUĆI DIBRA “FAKULTET ZA POSLOVNI MENADŽMENT”
Ofanzivni vezista “studenata” zahvatio je loptu u punom trku nakon povratnog pasa I sa ogromne distance je “zakucao” u mrežu.
 
IGRAČ KOLA MILOŠ RADONJIĆ “PARADISO RESTAURANT & BEACH BAR”
Napadač  odličnog tima je imao svoje veče. Postigao je gol manje od Veličkovića, ali je bio u svom prepoznatlivom stilu. Prisutan na svakom dijelu terena, I lucidan kada je to morao biti.

GOLMAN KOLA STEFAN VUKIĆEVIĆ “RED STAR”
Stefan je bio pravi komandant odbrane svoje ekipe. Sa nekoliko sigurnih intervencija poveo je svoj tim do ogromnog trijumfa.

 
EKIPA              
1. Fakultet za poslovnu ekonomiju 8 7 - 1 57:28 29 21
2. Auto kuća Šćekić 8 7 - 1 50:23 27 21
3. Paradiso restaurant & beach bar 9 6 - 3 60:37 23 18
4. Centro Mobil Pg 8 5 - 6 49:44 5 15
5. Luka Bar 9 4 3 2 42:37 5 15
6. Red Star 9 5 - 4 46:47 -1 15
7. Elite Cop Stanišić 8 4 - 4 41:32 9 12
8. Pizza & Pub Luckys 9 4 - 5 51:62 -11 12
9. Port of Adria 8 3 1 4 29:33 -4 10
10. Las Palmas 7 2 1 4 34:43 -9 7
11. Fakultet za poslovni menadžment 8 2 1 5 34:57 -23 7
12. Doktori 6 2 - 4 27:48 -21 6
13. Lester 8 - - 8 25:50 -25 0

Lista strijelaca:
27 Rešetar "Red Star"
27 Đukić "Fpe"
21 Radonjić "Paradiso restaurant & beach bar"
18 Bošković "Auto kuća Šćekić
19 Tiganj "Centro Mobil Pg"
16 Masoničić "Pizza & Pub Luckys"
14 Gazivoda "Luka Bar"
14 Višnjić "Elite Cop Stanišić"
13 Bitić "Port of Adria"
10 Pajović "Lester"
Dacić "Doktori"
Vukićević "Fpm"
Davidović, Lavrović "Las Palmas"