Ostali sportovi

Bar Open 2018 u znaku Mađara

| 11:10:2018 | 11:13:14


Na terenima TK Mornar i TK Clay Park od 29. Septembra do 6. Oktobra  je  održan medjunarodni teniski turnir do 18 godina.
 
Učešće je uzelo 90 teniserki i tenisera iz Madjarske, Rumunije, Holandije, Austrije, Njemacke, Italije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Japana, USA, Turske, Norveske, Kine i iz svih zemalja bivše Jugoslavije.
 
Kvalitet ženskog tenisa je podbacio u odnosu na prošlu godinu.U muškoj konkurenciji svoj vidjeli sjajan tenis sa dramatičnim preokretima, što ovaj sport i čini tako privlačnim.
 
Od domaćih takmičara lijep uspjeh su ostvarili Podogirčani Gazivoda i Krivokapić, a najbolji rezultat je imao Dragović koji je ispustio praktično dobijen meč za ulazak u polufinale.
 
U ženskoj konkurenciji Drašković je prošla prvo kolo poslije velike borbe, ali je nažalost zbog povrede u drugom kolu morala da preda meč na samom početku.

 
Posebno treba istaći uspjeh mlade Dadvani iz Ukrajine, koja živi u Baru i član je TK Clay Park, koja je ostvarila prvu ITF pobjedu i drugom kolu imala vrlo tvrd i neizvjesan meč za ulazak u četvrtfinale.
 
U ženskoj konkurenciji dominirale su dvije finalistkinje, Janoši iz Mađarske i Popa Teiusanu iz Rumunije.
 

U muškoj konkurenciji je izgledalo da će biti više favorita, ali u finalu su se našli iskusni Lugari iz Italije i mladi Hornung iz Mađarske. Poslije napornih mečeva u prethodnim partijama, Lugari je zbog premora predao meč u drugom setu.

 
Rezultati finala:
 
Ženski singl: Janoši - Popa Teiusanu 6/2 6/3
Ženski dubl: Popa Teiusanu/Tikhonko-Khalturina/Lopicic 6/3 6/4
Muški singl: Hornung - Lugari 6/4 2/0 ret.
Muški dubl: Barun/Dujmovic-Muller/Popeanga 6/2 6/4