Ostali sportovi

Mijač srebrni na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku

izvor ; MINA / foto Sport BAR | 01:12:2018 | 22:08:38


Crnogorski karatisti Nenad Dulović i Bojan Bošković osvojili su zlatne, srebrni je bio Njemanja Mikulić, dok je Vladimiru Vukčeviću pripala bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku.

Dulović je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 60 kilograma, u finalnom meču pobijedio Makedonca Stoleta Smilkovskog 4:2.

Član podgoriočkog Omladinca na putu do finala eliminisao je osvajača medalje na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, Makedonca Faika Veseljija 5:1, Faruka Omera Atasa iz Turske 3:0 i u polufinalu Hrvata Kristijana Lackovića 5:1.

Njegov klupski drug, junior Bojan Bošković u finalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedio je Bosanca Emraha Dragolja 2:0.

On je do finala došao pobjedama protiv Danijela Vukašinovića iz Srbije 3:1, Bosanca Dženana Maglića 3:0, Makedonca Marija Svinarskog iz Makedonije 4:0 i u polufinalu Roka Mihaloinca iz Hrvatske 3:1.

Mikulić je u finalnom meču u konkurenciji kadeta, u kategoriji do 57 kilograma, poražen od Segeja Vučića iz Bosne i Hercegovine 1:0.

Član Bijele finalnu borbu izborio je pobjedama protiv Makedonca Giorgija Petrova 1:0, Danila Jeličića iz Bosne i Hercegovine 3:1, Kosovara Rigona Barutija 5:1 i u polufinalu Bugarina Todora Naceva 1:0.

Vukčević je bronzano odličje osvojio u konkurenciji kadeta, do 57 kilograma, a u odlučujućem meču član Omladinca slavio je protiv Kipranina Kristovalantisa Petrua 3:1.

Na korak od medalje stao je kadet kolašinskog Gorštaka Božidar Jeknić, koji je nakon četiri pobjede izgubio meč za medalju u kategoriji do 52 kilograma.

Selektor u borbama za muškarce, Slobodan Vlahović kazao je da je zadovoljan što je crnogorska reprezentacija u svim startosnim kategorijama imala finalistu.
On je naglasio da je Balkanski šampionat prva stanica ka glavnom cilju Evropskom prvenstvu u Danskoj, početkom naredne godine.

Na startu takmičenja stala je ženska kadetska ekipa u borbama, u sastavu Milica Jeknić, Leona Markić i Anđela Ivanović porazom od Rumunije 2:0.

Crnogorski karatisti, poslije dva takmičarska dana, imaju deset medalja – dvije zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

Prvi takmičarski dan završili su sa šest medalja – po tri srebrne i bronzane.

Srebrne medalje osvojili su mlađi senior Vladimir Mijač (kate) i juniorke Ivana Bujković (kate) i Milena Jovanović (borbe, preko 59).

Bronzane medalje pripale su mlađim seniorka Vasilisa Bujić (borbe , preko 68) i Jovani Marić (kate) i juniorki Mili Mraković (kate).

Za sjutra (nedjelja), posljednjeg takmičarskog dana, predviđena su ekipna takmičenja u katama kadetsko-juniorskih i mlađe seniorskih timova, odnosno u borbama u svim starosnim kategorijama, osim kadetkinja.

Balkanski šampionat u Dubrovniku okupio je 843 takmičara iz 12 država.

Pravdu na šampionatu dijeli i pet crnogorskih sudija – Veljko Brnović, Miodrag Radunović, Toko Raičević, Danilo Ćirović i Naim Duraku.