Ostali sportovi

Proglašeni najbolji u teniskoj 2018. godini

izvor ; MINA / foto privatna arhiva | 25:12:2018 | 21:14:00


Divni Ratković nagrada TSCG za najbolji ETA rang U14 i U16 za 2018.godinu !!!

Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG). 

Čelebić je godinu završio na 835, a Kovinić na 157. mjestu. 

Oni zbog obeveza na pripremama nijesu prisustvovali svečanoj ceremonii. 

TSCG proglasio je najbolje i u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina. 

Nagrađen je i Pavle Rogan iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore. 

U kategoriji do deset godina najbolji su Ivan Aranitović (TK Sutjeska) u muškoj, odnosno Staša Bulatović (Top spin) i Aleksandra Mijušković (Glava Zete) u ženskoj konkurenciji.

 
Do 12 godina nagrađeni su Skender Katana (Belvi) i Iva Lakić (Eminent).

U kategoriji do 14 godina Simon Knežević (Nikšić) i Anđela Mrvaljević (Klej park) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Matija Samardžić (Masters, 62) i Divna Ratković (Bar, 84) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA). 


Do 16 godina Milan Ristov (Podgorica) ima najbolji nacionalni, a Milo Gazivoda (Podgorica, 55) i Divna Ratković (Bar, 257) najbolji ETA rang. 

U kategoriji do 18 godina Jovan Vukosavljević (Glava Zete) ima najbolji nacionalni rang, dok su Mario Aleksić (Eminent, 848) i Anja Drašković (Dadeks, 1811) ostvarili najbolji plasman na ITF listi. 

Priznanje je dobio i selektor Dejvis kup reprezentacije Balša Milošević povodom plasmana u drugu grupu Evro-afričke zone.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da vjeruje u bolju igru i napredak na rang listama naših najboljih tenisera.

"Kovinić je najavila napredak i nadam se da će u 2019. godini osviojiti dovoljno bodova za olimpijsku normu za Tokio. Očekujem naprdak na listi i od Ane Veselinović (665), Vladice Babić (847). Ona je završila koledž i pridružiće se Fed kup reprezentaciji. Forma Čelebića je u uzlaznoj formi, a povrede ga spriječile da bude još bolji", rekao je Rašović.

On je, analizirajući rezultate crnogorskih tenisera, podsjetio da je Rezart Cungu sa svojim koledž timom postao šampion Sjedinjenih Američkih Država.

"Godinu su među prvih 100 juniora Evrope završili Milo Gazivoda (53), Danilo Raičević (76), Matija samardžić i Divna Ratković (85)", kazao je Rašović.

On je naglasio da iz kalendara TSCG održano više od 80 turnira, a da je ta asocijacija u saradnju sa klubovima organizovala 14 turnira, računajući i Fedkup i Dejvis kup.

"TSCG je, prema istraživanjima Evropske teniske asovcojacije, zvaničnio najbrže rasuća teniska zemlja Evrope", rekao je Rašović. 

On je podsjetio da je gost TSCG, povodom proslave 40 godina od osnivanja Teniskog saveza Crne Gore, bio Predsjednik Svjetske teniske federacije (ITF), Dejvid Hagerti.