Ostali sportovi

Divnin odličan plasman na dva ETA turnira U16 u Holandiji

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 06:03:2019 | 17:46:03


Od 18.  do 24. februara 2019. godine, u  organizaciji Tennis Europe u  Zoetermeeru (Holandija), održan je ETA  turnir „In Time Tennis Direct Junior Open 2019“ , a od 25. februara do 03. marta 2019. godine, u Roterdamu (Holandija), održan je drugi ETA turnir „Focus Tennis Academy Open 2019“ u kategoriji do 16 godina.

Mlada barska teniserka Divna Ratković, nastupajući na oba turnira, u  starijoj i mnogo jačoj konkurenciji, napravila je odličan rezultat plasmanom u polu finale oba turnira u singl i dubl konkurenciji.

U žrijebu od 64 teniserke Divna je, na prvom turniru, bila postavljena za prvog  nosioca. U prvom kolu bila je slobodna, dok se u drugom kolu sastala sa Holanđankom C. Van Zonneveld koju je savladala u dva seta rezultatom 6:1, 6:0. U trećem kolu za protivnicu je imala Belgijanku Luise Lefevre koju je savlada takođe rezultatom 6:1, 6:0. U četvrtfinalu se sastala sa Holanđankom A. Pruijmboom koju je pobijedila  6:1, 6:3, dok je polufinalnom meču Divna za protivnicu imala Hrvaticu Petru Marčinko koja je bila postavljena za trećeg nosioca. U veoma kvalitetnom i uzbudljivom meču do samog kraja, i seta u kojem je Divna vodila 5:3, pobjedu je odnijela Marčinko rezultatom 5:7, 4:6.

Na drugom turniru Divna je nastupala u singl i dubl konkurenciji. U žrijebu od 32 teniserke, talentovna Baranka je bila postavljena za drugog nosioca.

U prvom kolu je savladala Holanđanku Sarah Van Emst 6:1, 6:3, dok se u drugom sastala sa Belgijankom Lien Verheyen. U tom meču Divna nije uspjela da pruži svoj maksimu zbog premora od prethodno odigranog turnira, i izgubila ga je rezultatom 4:6, 2:6.

Nastavila je takmičenje u dubl konkurenciji gdje je nastupala sa partnerkom Sarom Pantelić iz Belgije. Kao prve nositeljke bile su slobodne u prvom kolu, dok su u drugom kolu savladale par iz Holandije F. Lissone i L. Tsui rezultatom 6:2, 6:4 . U polufinalu sastale su se takođe sa parom iz Holandije I. L. Van den Broek i S. Van Emst gdje su, u neizvjesnom meču, izgubile u super taj brejku , rezultatom 4:6, 6:1, 4:10.

Divna je uspješnim nastupima, na navedenim turnirima, započela takmičarsku godinu u kojoj je očekuje veliki broj nastupa na ETA i ITF turnirima.