Ostali sportovi

Sedamnaest medalja za karate klub Bar u Tuzli

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 12:03:2019 | 06:17:40


Članovi karate kluba Bar su proteklog vikenda učestvovali na međunarodnom turniru "Tuzla Open" u BiH gdje su ostvarili zapažene rezultate. U konkurenciji od 600 takmičara iz 60 klubova i 6 država osvojili smo 17 medalja (9 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane).
 
Zlatne medalje osvojili su: Andrija Kosović, Davor Fatić, Aleksa Barjaktarović, Benjamin Aljošević i Đorđe Stojanović u katama pojedinačno  kao i kata timovi dječaci 9-10 godina  u sastavu: Aleksa Barjaktarović,Andrija Kosović i Davor Fatić i dječaci 11-12 godina u sastavu : Đorđe Stojanović,Aleksa Janjić i Benjamin Aljošević , dok su u borbama pojedinačno Mariam Zahrane +50 kg i Mihailo Gojaković -50 kg  takođe osvojili zlatne medalje.


Srebrnim odličjima su se okitli: Kristina Bokovac, Tatjana Odović, Aleksa Šćekić i Aleksa Janić u katama pojedinačno kao i ženski kata tim djevojčice 9-10 godina u sastavu: Andrijana Radović,Tatjana Odović i Kristina Bokovac.
 
Na kraju,bronzano odličje je osvojio: Novak Gvozdenović u katama pojedinačno, kao i u borbama -40 kg.
 
Treneri karate kluba Bar, koji su predvodili ekipu : Tomislav Stević i Goran Perčobić su prezadovoljni nastupom i rezultatima barske djece, a već narednog vikenda ovaj klub očekuje međunarodni turnir u Danilovgradu za koji se uveliko pripremaju.