Ostali sportovi

Donacija atletskom stadionu u Baru za IMZE

by Ilija Kovačević / foto ASCG | 13:04:2019 | 16:00:00


Pragu održan 26. Izborni Kongres Evropske atletske federacije

U Pragu prijedstomici Češke Republike od 12 do 14.aprila se održava po 26 put Izborni Kongres Evropske atletske federacije uz učešće delegata iz 50 drzava.

Kongresu pristvuje predsjednik Svjetske atletske feseracije Lord Sebastian Koe.

Kongesu ispred ASCG prisustvuje dosadašnji predsjednik, a sada direktor ASCG Milorad Vuletić.

Delegati Kongresa danas su glasanjem izabrali ponovo dosadašnjeg presjednika Sven Arne Hansena iz Norveške za presjednika Evropske atletske federacije za period 2019-2023 godine.

Za podpredsjednike su izabrani: Dobromir Karamarinov(BUL), Cherry Alexander (GBR) i Libor Varhanik (CZE).

Izabran je Savjet Evropske atletike od 13 članova : Slobodan Brankovic (SRB), Nadya But-Husaim (BLR), Raul Chapado (ESP), Fatih Cintimar (TUR), Jean Gracia (FRA), Karin Grute Movin (SWE), Marton Gyulai (HUN), Frank Hensel, (GER), Anna Kirnova (SVK), Dimakos Panagiotis (GRE), Antti Pihlakoski (FIN), Sonja Spendelhofer (AUT), Erich Teigamägi (EST).


Milorad Vuletić delegat ASCG imaće brojne kontake i susrete sa Evropskim zvaničnicima, a posebno je važno da je Vuletić tokom današnjih razgovora sa Evropskim zvaničnicima dogovorio donaciju ASCG sa potrebnom opremom i rekvizitima koja u Crnu Goru stiže do 20.maja za potrebe organizacije Igara malih zemalja Evrope u atletici u Baru na novoj rekonstruisanoj stazi koju realizuju  - finansiraju COK i opština Bar.

Takmičenja u atletici održavaju se u Baru 28,29 i 31.maja.Vrjednost donacije je preko 80.000€ koju će realizovati prvi podpredsjednik EAA Dobromir Karamarinov.