Ostali sportovi

Čanj krajem septembra domaćin šahovske Premijer lige

| 08:09:2017 | 11:47:30


Šahovski savez Crne Gore od 23. septembra do 1. oktobra ove godine u hotelu “Zlatibor” u Čanju organizuje Premijer ligu.

Na takmičenju učestvuje 10 najkvalitetnijih crnogorskih šahovskih timova.

Igra se na 6 tabli plus 4 rezerve. Titulu brani podgorička Budućnost koja je i ove godine favorit za titulu uz ekipe „Crnogorac“ sa Cetinja i „Elektroprivredu“ iz Nikšića.

Igra se po Bergerovom sistemu, 9 kola. Redovna kola igraju se svakog dana od 15,30h, osim poslednjeg devetog kola, 1. oktobra 2017.godine, koje se igra od 10h.

Tempo igre je 90 minuta za 40 poteza i 30 minuta do kraja partije uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez od početka partije

Barska „Rumija“ će ove godine nastupiti oslabljena. Velemajstor Branko Damjanović i internacionalni majstor Luka Drašković će nastupiti za „Elektroprivredu“ iz Nikšića, dok će internacionalni majstori Goran Todorović i  Slaviša Marinković nastupiti u Prvoj ligi Srbije.

Po riječima kapitena ekipe Šahovskog kluba „Rumija“ Ismeta Mustafića, Savjet igrača je donio odluku da ekipa nastupi u ligi „bez pojačanja“, tako da će osnovni cilj biti opstanak u ligi.

Za ekipu „Rumije“ (koja ima dvije bronzane medalje sa takmičenja u Premijer ligi, 2013.godine i 2014. godine) nastupiće tri mlada majstorska kandidata (Miloš Pečurica, Davor Drašković i Aleksandar Plamenac), višestruki prvak Bara Vladimir Lukšić, kapiten ekipe Ismet Mustafić, kao i majstorski kandidati Zoran Popović, Nenad Aleksić i Mirto Alibašić i prvokategornici Saša Kovačević i Dušan Kalinić.


Iz Šahovskog kluba “Rumija“ očekuju značajnu podršku zaljubljenika šahovske igre iz našeg grada.

Parovi prvog  kola :

ŠK „Kotor“ – ŠK „Nikšić“
ŠK "Crnogorac”- Cetinje – OŠK „Mladost”- Nikšić
ŠK „Mimoza”- Tivat – ŠK „Elektorprivreda”- Nikšić
ŠK „Rudar”- Pljevlja – ŠK „Rokada”- Bijelo Polje
ŠK „Budućnost”- Podgorica – ŠK „Rumija”- Bar