Intervju

Želim da budem Majda !

by Arena.me | 23:03:2016 | 17:45:04

Barska „lavica“ profilisala se u zrelu, univerzalnu igračicu i vođu
 
Želim da budem Majda. Zbog čega Majda? - Ona je... - Najbolja? - I to, ali je najborbenija. Na putu do dvorane gdje treniraju najmlađe članice Budućnosti (od šest do deset godina), unuka je razgovarala sa bakom.I to neposredno pred put za Arhus, na kvalifikacioni olimpijski turnir na kojem su „lavice“ izborile učešće na drugim Olimpijskim igrama.
Bar i more

Majda je juče bila u našem fokusu, kao što su u Majdinom fukusu bile Dankinje, Rumunke i Urugvajke. Da li možemo malo da te ukrademo?
- Naravno, u Baru sam, uz more, obnavljam energiju. Adžić nam je kazao da nije mogao iz igre da te izvuče sa posljednje utakmice protiv Rumunije.

Zbog čega?
- Nijesam mogla i nijesam željela. Bile smo u velikom minusu, a sa klupe da gledam sve to i da sam mirna, nije bilo šansi. Znala samda mogusaenergijommlađeda podignem koje su bile pod stresom i tenzijom. I stigle smo rezultat i drago mi je što sam bila sa njima na terenu.


Profilisala se u zrelu igračicu - univerzalnu. Nije samo krilo. Majda igra i za Radmilu Petrović kada nije sa ekipom, po potrebi pivota, ne promašuje skoro nikad kada joj Anđela i Milena spuste loptu. Obožava da igra sa Kristinom Neagu, ranije je pričala kako je uz rumunsku reprezentativku postala još bolja igračica.
 - Sve je to sada iza nas. I plasman u Rio i pobjede, i Danska, a probaćemo još dan da se odmorimo i okrenemo klupskim obavezama. Vjerujem da ćemo biti sve spremne i u dobrom raspoloženju dočekati današnji početak rada, iako se svaka od nas emotivno ispraznila. Svjesne smo da nemamo vremena za slavlje, bez obzira na veliki uspjeh. Moramo se što prije vratiti kako bi uspješno završile posao u četvrtfinalu sa Baja Mareom. To je cilj - naglasila je Mehmedović.
Skenirale sve

Svaka od članica Budućnosti izborila je plasman na OI (sem Kinge Ahruk koja nije uspjela sa Poljskom) i uspjela da se sačuva od težih povreda (Jauković I Petrović će se brzo oporaviti). I to je pozitivna priča uoči početka priprema „plavih“ za prvi četvrtfinalni meč u Ligi šampiona.


- Biće teško i sada je je teško. Ali, mislim da se svaka od nas bolje osjeća i ima više energije nego u decembru poslije Svjetskog šampionata. U ovakvom raspoloženju možemo da odigramo dvije utakmice onako kako znamo, jer nemamo pravo na grešku.Očekuje nas težak zadatak, jer igračice Baja Marea, sa milion problema, na terenu izgledaju kao jedne. Imale smo priliku da neke igračice ove ekipe gledamo u Arhusu i znamo šta nas čeka. Naravno, najjači utisak ostavila je golmanka Ungreanu, sjajna krila - Elisej...
 
- To je iskusna ekipa, sa odličnim golmanima, a u Arhusu su imale toliko kontri, da bi svako krilo to poželjelo. Pozitivne su na terenu, a djevojke koje privode kraju karijere žele da ostave najbolji utisak.
Kvalitet krila


 

 Napomenula je Majda da rumunsku ekipu ne nose samo domaće reprezentativke. Probuđena Alison Pino biće izazov za čuvanje, ali i još neke.
- Nacimento igra odlično. Mislim da su u Baja Mareu najkvalitetnija krila sa kojima ćemo igrati u Ligi šampiona. Ali, što su teži rivali i pojedinci, naša želja je veća. Takav tim će po hiljaditi put izazvati želju za dokazivanjem.
Krilo „plavih“ smatra da rumunski tim nema kvalitet Đera, ali da je u četvrtfinalnoj fazi pokazao od svih najviše.
- Bićemo favoriti i nadam se da ćemo odbranom, na koju nijesu navikle, iako je rumunska liga jača, uspjeti da ih zaustavimo. Do sada se sigurno Rumunke nijesu srijetale sa našom odbranom i biće im teško - kazala je Mehmedović.

Adžićeve riječi vjetar u leđa

Šta ste pričali na tajmautu kada je Danska povela sa golom? –
Adžić je bio vjetar u leđa, rekao je : „ smirite se, imamo utakmicu u rukama i samo fokus na teren i na odbranu“. I uspjele smo. Sredina je u odbrani bila fenomenalna, onda je ušla Marina Rajčić, koja nam je sa nekoliko odbranjenih zicera pružila ogromnu pomoć. Energiju koju smo izvukle odvela nas je do pobjede. I zaista, po hiljaditi put smo pronašle snagu, a da ni same ne znamo kako.

Mara igrač i veliki čovjek

Poslije pobjede nad Danskom uputila si kapitenki Jovanović emotivnu poruku.
- Mara je cijelo vrijeme bila uz nas. Imamo naše grupice na mreži i stalno je, kao i Suza i Bilja, kuckala sa nama. Ona je ta koja je imala tešku operaciju, mnogo nam je nedostajala i van terena, jer Mara je veliki čovjek. Uradili smo nešto veliko bez nje, nažalost, zato sam joj poručila da pakuje kofere jer nas čekaju nove Igre.