Intervju

Dabović: Iranska liga kvalitetna, nisam igrao u tako jakoj ligi

by Vijesti.me / Reprezentacija.me | 11:08:2016 | 11:58:48Iranski Šardari iz Sarija je novi prvoligaš u tamošnjoj ligi, a svoju “sudbinu” u elitnom društvu je za iduću sezonu povjerio crnogorskom, zapravo barskom dvojcu – nakon Miloša Ćulafića, ugovor sa Šardarijem je juče potpisao i tehničar naše odbojkaške reprezentacije, Simo Dabović.
 
“Zadovoljan sam, Iran je jedna od jačih liga, u njoj je mnogo dobrih igrača, stranaca. Rano je za definitivne ocjene i procjene, jer još nisam upoznat sa svim detaljima, ali mislim da je cilj kluba da se plasira u plej-of“, kaže za “Vijesti” Simo Dabović, koji je prošlu sezonu proveo u Libanu.
 
Dabović je karijeru počeo u rodnom Baru, igrao je sedam godina za Budvansku rivijeru (u dva puta), a osim u Libanu, u inostranstvu je igrao u Sloveniji (Salonit) i najviše u Grčkoj, gdje je igrao za Aiginiju, PAOK, Aris i Foinikas.
 
“Iranska liga je praćena, izuzetno kvalitetna, definitivno je izazov za mene. To je, zapravo, najbolja liga za mene. Da budem iskren, nisam još igrao u tako jakoj ligi“, dodaje naš tehničar.
 
Činjenica da će činiti tandem stranaca sa saigračem iz reprezentacije, Milošem Ćulafićem, je, kaže, veliki plus za njega…
 
“Vrlo sam srećan što Miloš ide sa mnom. On je moj Baranin, sa kojim čitav život igram, zajedno smo napravili prve odbojkaške korake, znamo se u dušu. Ne sumnjam se da ćemo biti podrška jedan drugom“, ističe Dabović.
 
Dabović je trenutno na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a nakon tri dana rada u Podgorici, izabranici Slobodana Boškana danas idu za Brzeće, na visinske pripreme.
 
“Prošla su tri dana, odradili smo i potrebna testiranja. Počeli smo jako, odlično, sve po planu”.
 
Odbojkaši nikada nijesu zaigrali na velikom takmičenju, a šansa su ovogodišnje kvalifikacije za EP, u konkurenciji Njemačke, Španije i Švajcarske. Prvoplasirana selekcija ide direktno na EP, drugoplasirana u treću rundu, u baraž…
 
“Zadali smo sebi neki cilj. Vjerujem da možemo da se plasiramo na EP. Njemačka je prvi favorit grupe, tu nema sumnje, sa Špancima smo se okušali, pobijedili ih, nadam se da ćemo i u kvalifikacijama. Ali, koliko god Njemci bili favoriti, napašćemo i njih“, zaključio je Dabović.