Intervju

Melisa Cenović-budućnost crnogorske ženske odbojke

izvor ; Odbojka.me | 21:10:2016 | 21:33:03


Ako sa 15 godina zaigrate u seniorkoj reprezentaciji, i to u prvoj postavi, onda vam je jasno da je naslov ovog teksta opravdan. Zove se Melisa Cenović, ima 18 godina i ove godine igra svoju prvu sezonu u Ligi šampiona sa ŽOK ,,Luka Bar”.

Počela je da trenira sa samo 7 godina, a talenat za sport i upornost naslijedila je od svog pokojnog oca Mirsada Cenovića, nekadašnjeg rukometaša proslavljenog barskog ,,Mornara”. Već sa 11 godina igra za mlađe selekcije ,,Luke Bar”, dok u seniorski sastav ulazi sa 14 godina. Sa ŽOK ,,Luka Bar” osvojila je tri Kupa Crne Gore i četiri titule šampiona. U vezi sa svojim daljim planovima kaže da joj je od djetinjstva bila želja da igra u Italiji. Zato će pokušati da pronađe angažman u toj zemlji jer smatra da tamo može steći nova igračka iskustva i dalje se usavršavati. Smatra da je obrazovanje veoma bitno, pa nakon završene srednje škole planira da upiše fakultet koji ima sport u fokusu-možda baš sportsko novinarstvo, kaže mlada Baranka. Na pitanje kakve su im šanse u predstojećoj utakmici , odgovara:

,,Ako budemo igrali na svom nivou igre i prije svega ispravili greške koje smo pravili u prvoj utakmici, mislim da možemo ostvariti rezultat koji nas vodi u sljedeću rundu takmičenja” – kaže prvi libero ŽOK ,,Luka Bar” i crnogorske reprezentacije.

Revanš utakmici Luka Bar - Kohila igra se u subotu do 17 sati u SD "Topolica".