Intervju

Intervju za sajt ABA lige, leteći mornar Oktavijus Elis

by ABA liga | 01:12:2016 | 14:07:01


"Da sam ovako igrao na koledžu, možda bih sada bio u NBA ligi"
 
Oktavijus Elis je igrač sa najvećim prosječnim indeksom uspješnosti u Novembru. Centar Mornara je briljirao na prethodne četiri utakmice u ABA ligi gde je prosječno bilježio 26 indeksnih poena po meču.

A kako i sam priznaje, ovo je vjerovatno najbolji period u njegovoj košarkaškoj karijeri.

Pročitajte cio intervju koji je Oktavijus Elis dao za zvaničan sajt ABA lige.

Kako vam se dopada ABA liga za sada? Kakvi su vaši utisci o takmičenju?
"Prije nego sam došao u Bar moj menadžer mi je rekao da je ABA liga jedna od najjačih u Evropi. U to sam se i uvjerio. Jako mi dopada ovo, istina, naporno takmičenje. Morate da budete fokusirani sve vrijeme i da igrate punim inzenzitetom na svakoj utakmici. Naročito je za mene teško jer je ovo moja ruki sezona i igram protiv mnogo starijih i iskusnijih igrača."
 
Kako biste uporedili košarku u ABA ligi sa onom, kakvu ste osjetili u ligi NCAA, gdje ste igrali prije dolaska na Jadran.
"Mnogo je drugačija ova liga jer je takmičenje na profesionalnom nivou. Prethodno sam igao u koledž ligi, sa, kao što sam i ja, mladim i neiskusnim rivalima."


U sastavu Mornara ove sezone ima čak 5 Amerikanaca. Da li se družite uglavnom sa njima i van parketa? Koje su vam omiljene zanimacije u slobodno vrijeme?
"Slobodno vrijeme uglavnom provodim sa svojim zemljacima, ali se družim i sa ostalim igračima Mornara, posebno sa kapitenom Markom Mijovićem i Nemanjom Krstićem. Nedavno smo nas petorica Amerikanaca proslavili Dan zahvalnosti organizujući zajednički ručak u stanu Teja Volera. Što se tiče omiljene zanimacije u slobodno vrijeme to je odmor, odmor i samo odmor."
 
Ljubitelji ABA lige su vas već prepoznali kao igrača sa sjajnim zakucavanjima. Da li postoji neko zakucavanje, koje vam je omiljeno u vašoj karijeri?
"Može se reći da mi je omiljeno prvo zakucavanje, u srednjoj školi, kad sam imao 12 godina i 188 centimetara. Uživam u svakom svom zakucavanju, jer podiže publiku i moral ekipe."
 
Da li vaša porodica i prijatelji prate vaše utakmice ovdje i kakve komentare primate od njih vezano za vaše igre, Mornar i ABA ligu?
"Redovno šaljem svoj porodici link kako bi mogli da gledaju uživo utakmice Mornara. Kod kuće imam oca, dvije sestre i tri brata, a majka mi je umrla. Kažu da sam dobar, ali nisu iznenađeni kako se predstavljam publici u ovom regionu i Evropi. Da sam na koledžu, u poslednjoj godini, igrao ovako kao u ABA ligi, vjerovatno bih završio u NBA ligi."
 
Da li ste u poslednje vrijeme bili u kontaktu sa vašim rođakom Monta Ellisom?
"Nisam razgovarao sa mojim bliskim rođakom Monta Elisom, zbog obaveza nismo imali priliku."
 
Kakve su vaše impresije o Baru i Mornaru?
"Ovo je, u svakom smislu, veliko iskustvo za mene. Volim Bar i Barane. Drago mi je što sam pobrao simpatije barske publike, to mi prija i motiviše da budem još bolji. Veoma mi se sviđa način na koji trener Đorđije Pavićević vodi utakmice, naročito što dopušta da uživam u sopstvenoj igri, iako sam svjestan da, ponekad, i pretjeram. Uvjeren sam da će Mornar ostati u ABA ligi. I ostale ekipe će da kiksaju, a mi ćemo biti sve bolji."
 
Recite nam, za kraj, nešto o svojim planovima?
"Nastaviću da igram najbolju košarku koju znam u Mornaru i budem zdrav. Možda ovdje ostanem još neku sezonu, a u skorijoj budućnosti možda zaigram u Evroligi ili NBA, zašto da ne?"